Hoe hoor je een pen vast te houden?

Hoe hoor je een pen vast te houden?

de pen pak je met wijsvinger en duim op aan ’t begin van de pen (niet het schuine gedeelte) je tilt de pen op en je plaatst de zijkant van de hand met een draai op tafel. met de linkerhand duw je de pen omlaag totdat deze op de hand rust.

Wat kan je doen met een pen?

De pen is machtiger dan het zwaard en dat is niet alleen omdat ermee geschreven kan worden. Vooral tijdens vergaderingen kunnen we uiteenlopende toepassingen van de pen waarnemen….Je pen verraadt je bedoelingen

  1. Schrijven.
  2. Tekenen.
  3. Vasthouden.
  4. Jongleren.
  5. Klikken.
  6. Schroeven.
  7. Wijzen en dirigeren.
  8. Kluiven en kauwen.

Hoe leer je kind pen vasthouden?

Bij een goede potloodgreep pakken duim en wijsvinger samen het potlood vast, de middelvinger ondersteunt het potlood: de driepuntsgreep. Sommige kinderen houden hun potlood maar net boven de punt vast. Daardoor buigen ze zich tijdens het schrijven te ver voorover omdat ze graag de potloodpunt willen zien.

Wat is de bovenkant van een pen?

Het inktreservoir, een buisje gevuld met inkt en het mondstuk aan het eind, met daarin de metalen of rubberen kogel. Een omhulsel om de pen vast te pakken.

Wat te doen met oude pennen?

Kijk eens goed door je ruilmateriaal en ga opruimen, pennen met beschadigde tekst, fine liners (deze kun je toch niet meer ruilen) en viltstiften, weg ermee. De pennen gaan allemaal naar TerraCycle waar ze gerecycled worden. Hier worden de pennen gemalen en wat overblijft gebruiken ze weer voor plastic producten.

Waarom juiste Schrijfhouding?

Een ontspannen schrijfhouding voorkomt dat je kind later rug- of nekproblemen oploopt. Ook als je kind computert is het belangrijk dat het een goede houding aanneemt. Zorg voor een goede stoel met voldoende rugsteun. . Laat het kind helemaal achteraan op de stoel plaatsnemen, tegen de leuning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven