Hoe zie je of een guppy man of vrouw is?

Hoe zie je of een guppy man of vrouw is?

Mannelijke guppy’s hebben een langere rugvin, die zwierig beweegt in het water als ze zwemmen. Vrouwtjes hebben kortere rugvinnen, die ook niet zo zwierig zijn. Controleer de vorm van de staartvin. De staartvin van de guppy kan je helpen bij het bepalen van het geslacht van de guppy.

Hoe kun je zien dat je guppy zwanger is?

Wanneer een guppy zwanger is zal ze vier tot zes weken daarna bevallen. De zwangerschap is te herkennen aan de dikke buik en donkere vlek op hun achterlijf. Op een afstand is de drachtvlek al goed waarneembaar. Door de buikwand heen zijn eitjes en later de oogjes (zwarte puntjes) van de jongen te zien.

Hoe paart een gup?

Guppymannetjes moeten hun sperma bij vrouwtjes inbrengen omdat die hun eitjes niet leggen, zoals de meeste andere vissen. De eitjes worden inwendig bevrucht en ontwikkelen zich vervolgens in het lichaam van de moeder. Na ongeveer een maand worden de jongen geboren.

Kunnen guppen bij elkaar?

Guppies en andere aquariumvissen. Het guppy is zeer goed te houden met andere aquariumvissen. Dat komt doordat ze niet agressief zijn, en vrij gemakkelijk met andere aquariumvissen omgaan. Deze zullen niet actief gestoord worden. Ideaal voor een gezelschapsaquarium!

Kan een Guppy bij een maanvis?

Een maanvis kun je niet houden in een aquarium van kleiner van 120cm. Verder hebben de guppies een PH waarde van 7,5 tot 8 nodig waar de maanvissen op 6-6,5 zitten. De guppies hebben een GH waarde van 12-16 nodig en de maanvissen van 5-8. Dus nee, het kan niet.

Hoe kun je zien of een platy zwanger is?

Aan een dikke buik en een donkere plek op de buik kun je zien dat een vrouwtje zwanger is. Het is belangrijk dat het aquarium niet wordt gedeeld met grote andere aquariumvissen. Die zien baby Platies als een lekker tussendoortje.

Hoe lang duurt het voordat een gup bevalt?

Het vrouwtje kan het sperma van het mannetje lange tijd bewaren en er meerdere malen zwanger van raken. De draagtijd bedraagt ongeveer 28 dagen oftewel 4 weken. In deze periode wordt het vrouwtje langzaam steeds dikker en vertoont aan de achterzijde van haar buikje een zwarte vlek.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven