Hoe weet ik of mijn tafel gelakt of geolied is?

Hoe weet ik of mijn tafel gelakt of geolied is?

Mat gelakt of geoliede tafel

Mat gelakt Geolied/Whitewash
Minder krasvast dan geoliede tafel Vocht kan in de tafel trekken. Niet geschikt om natte dingen op te laten liggen
Kan beter tegen vocht dan een geolied tafel. Makkelijk af te nemen Makkelijk zelf te onderhouden, door licht op te schuren en te oliën

Hoe weet je of het eikenhout is?

Je kunt het Europees eikenhout herkennen aan de geelbruine tot donkerbruine kleur. Ook herken je het aan de een grove nerf en rechte draad.

Hoe weet je of hout behandeld is?

Hout

  1. Onbehandeld hout. Onbehandeld of een ‘kaal’ houtsoort is vrij eenvoudig te herkennen. Het hout voelt stroef aan en ziet er mat uit.
  2. Behandeld hout. Behandeld hout is een houtsoort dat is afgewerkt met een lak-, was- of olielaag.

Hoe weet je of hout geolied is?

Geolied hout Kenmerken: meestal lichtgeel/bruin van kleur, natuurlijke uitstraling van het hout, matig glad aanvoelend, kleine oneffenheden in het hout licht voelbaar.

Is mijn parket geolied of gelakt?

Vroeger werden houten vloeren voornamelijk geolied, maar sinds de opkomst van lak in de jaren 70, worden vloeren ook gelakt. Een gelakte vloer is eenvoudiger in het dagelijkse onderhoud. Wel zie je sneller krassen op deze afwerking, maar krassen zijn eigenlijk op elke vloer onvermijdelijk.

Waar komt eikenhout vandaan?

Eiken groeit in Europa en klein-Azië. Bij Eiken is er verschil zichtbaar in kernhout en spint. Kernhout bij Eiken is geelbruin tot donkerbruin gekleurd terwijl splint bijna wit is. Bij kwartiers gezaagde delen zie je mooie karakteristieke glanzende spiegels.

Hoe herken je echte teak?

Teakhout is een Aziatisch hardhout met bijzonder duurzame kenmerken. Deze massieve houtsoort is van nature wat vettig waardoor het verrassend zacht aanvoelt. Daarnaast is teak te herkennen aan de grove nerf en vaak meerdere noesten.

Wat is gegrond hout?

Gegrond MDF heeft geen folie, maar is met grondverf gespoten. Deze grondverf is wat stroever en heeft een lichtgrijze kleur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven