Wat is de slechtste slaaphouding?

Wat is de slechtste slaaphouding?

Slapen op je buik Als je op je buik ligt, dan heb je de minste kans op snurken – maar dat is dan ook het enige voordeel. Het is namelijk de slechtste houding voor je gezondheid. Om goed op je kussen te kunnen liggen, moet je je nek helemaal opzij draaien. Gooi dan je kussen uit het bed: dit is beter voor je nek.

Hoe moet je op een kussen liggen?

Leg een kussen tussen je benen en trek je knieën een beetje naar je kin zodat je het kussen een beetje vastklemt. Je kunt ook proberen om een kussen onder je heupen te leggen om de ruimte tussen je lichaam en het bed op te vullen. Dit ondersteunt je heupen als je slaapt en dat maakt het een stuk comfortabeler.

Welk kussen bij slaapapneu?

CPAP-kussens zijn speciaal ontworpen voor mensen die gebruik maken van een CPAP-apparaat tijdens de slaap. Op normale hoofdkussens kan het voorkomen dat het CPAP-masker tegen uw gezicht drukt, wat zorgt voor vervelende drukplekken, maskerlekkage of een oncomfortabele slaaphouding.

Kun je beter op je rechter of linker zij liggen?

Wanneer je op je linkerzij ligt, is het gemakkelijker voor je lichaam om bloed rond te pompen. De aorta maakt vanaf je hart namelijk een bocht via de linkerkant om bij de buik te komen. Lig je op je rechterzij, dan moet het bloed eerst omhoog gepompt worden en dit kost meer moeite dan naar beneden.

Is liggen slecht voor je?

Het veel en langdurige stilzitten of liggen kan onder meer leiden tot vetopslag rondom het hart, slechte botkwaliteit bij vrouwen en hoge bloeddruk. Veel ouderen zijn zich volgens de hoogleraar niet bewust van de gevaren van het zogeheten ‘sedentair gedrag’.

Hoe lig je met je hoofd op een kussen?

Nu je van nature zo mooi recht ligt, is het zaak dat je hoofdkussen die houding ondersteunt. Kies voor een kussen met een gemiddelde dikte. Let erop dat je hoofd niet achterover hangt, maar ook niet naar voren knikt. Op een latex kussen krijg je een stevige, gelijkmatige ondersteuning.

Hoe voorkom ik dat ik op mijn buik slaap?

Tips om buikslapen af te leren

  • Tennisbalmethode. De tennisbalmethode wordt al jaren gebruikt om buikslapen af te leren.
  • Stabiliteit verhogen. Veel buikslapers zijn van nature uit zijslapers.
  • Pas je matras aan. Een onaangepaste of harde matras is bij veel mensen de oorzaak van buikslapen.
  • Schakel je partner in.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven