Wat als alkaliniteit te hoog is?

Wat als alkaliniteit te hoog is?

Hoe lager de TA-waarde, des te gevoeliger wordt de pH voor toevoeging van pH-verlagende producten. Een te hoge TA waarde zorgt ervoor dat de pH nog maar nauwelijks kan worden beïnvloed door het chloor, waardoor de waarde gaat stijgen, met kalkaanslag en troebel water als gevolg.

Wat als alkaliteit te laag is?

Een te lage alkaliniteit zorgt ervoor dat de pH zeer sterk zal fluctueren, terwijl bij een te hoge alkaliniteit de pH moeilijk te corrigeren valt. Het ideale alkalineniveau in het zwembad houdt de pH-waarde stabiel en zorgt voor een goede waterbalans.

Wat eerst chloor of pH?

Pas als de zuurtegraad (pH) op peil is, kan je het chloorgehalte regelen. Chloor steriliseert het water en doodt micro-organismen,zoals algen en bacteriën. De ideale waarde ligt tussen 1 en 3 ppm.

Wat doet alkaliteit?

De alkaliteit (TA) zijn alle stoffen in uw zwembad die kleine hoeveelheden zuur kunnen neutraliseren. Het is belangrijk voor uw waterbalans en zorgt ervoor dat de pH niet te zuur of te basisch wordt. Een juiste pH-waarde is ook belangrijk voor de werking van het chloor in uw zwembadwater.

Hoe verlaag ik alkaliniteit in zwembad?

De alkaliniteit van je zwembadwater, mag schommelen tussen de 100 en 150 mg/l. Meet de alkaliniteit regelmatig en voeg indien nodig Alca-plus toe. Een TAC waarde is zelden tot nooit te hoog. Indien toch boven de 150 mg/l, verlaagt dit zichzelf wel, enkel aan door het gebruik van het zwembad.

Waarom pH te hoog?

Mogelijke oorzaken waardoor de pH-waarde van het zwemwater stijgt, is door het toevoegen van sterke chloorproducten of door plotse stijging van de temperatuur van het water. Een te hoge pH kan leiden tot ontwikkeling van gevaarlijke bacteriën, omdat de vrije chloor in je zwembadwater veel minder actief is.

Hoe verhoog ik de alkaliteit?

Alkaliniteit verhogen. Heb je de TAC waarde gemeten, en komt deze uit onder de 100 mg/l? Dan is het de hoogste tijd om de alkaliniteit van je zwembadwater te verhogen met Alcaplus granulaat. Nogmaals, doe dit vóórdat je pH+, pH- of een desinfectiemiddel toevoegt.

Hoe pH waarde verhogen?

Als de pH waarde van je zwembad te laag is kun je deze door middel van pH plus verhogen. PH plus is poeder dat je aan het water van het zwembad toevoegt, waardoor de pH waarde van het water hoger wordt. Een goede pH waarde ligt hierbij tussen de 7,0 en 7,6.

Welke pH waarde is goed zwembad?

De pH waarde, oftewel de zuurgraad van het zwemwater, is de basis voor schoon en helder zwembadwater. Zonder een goede pH waarde werkt chloor niet optimaal en kan je zwembad groen worden. Zorg dat de pH waarde van je zwembad tussen de 7,0 en 7,6 ligt; 7,4 is perfect.

Hoe alkaliteit zwembad verlagen?

Alkaliniteit zwembad verlagen De alkaliniteit van zwembadwater kan verlaagd worden met TA min-poeder. Als de waarde boven 150 ppm is gestegen dien je de alkaliniteit van je zwembad te verlagen. 150 g TA min/10.000 l water verlaagt de TA-waarde met ca. 10 ppm.

Hoeveel ta?

De alkaliteit van je zwembad, oftewel de totale hardheid (TA) van je zwembadwater, mag schommelen tussen de 100 en 150 ppm. Meet de alkaliniteit regelmatig en voeg indien nodig TA plus of TA min toe. Lees verderop waarom TA zo belangrijk is, hoe je het moet meten en hoe en hoeveel TA+ of TA- poeder je toe moet voegen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven