Wat als een tampon niet diep genoeg zit?

Wat als een tampon niet diep genoeg zit?

Kun je een tampon binnenin je lichaam voelen? Niet als je hem correct hebt ingebracht. Als je er last van hebt, dan heb je hem waarschijnlijk niet diep genoeg ingebracht. Je kunt hem dan beter verwijderen en een nieuwe inbrengen.

Welke tampons voor de eerste keer?

De meeste tampons hebben de absorptiegraad ‘mini’ ‘normaal’ of ‘super’. Over het algemeen is het het beste om te beginnen met de mini of normale tampons, zodat je alvast een beetje kunt wennen. Vervolgens kun je, als dat nodig is, overstappen op de super—deze zijn iets groter, maar niet persé lastiger in gebruik.

Hoe breng je een tampon goed in met Inbrenghuls?

Duw nu het bovenste deel van de inbrenghuls schuin naar boven en naar achteren in de vagina tot je duim en middelvinger je schaamlippen raken. Duw vervolgens met je wijsvinger het onderste gedeelte van de inbrenghuls naar binnen. De tampon glijdt vanzelf op de juiste plaats.

Kun je met tampon in jacuzzi?

Waarheid: Nee, ook dat niet. De tampon absorbeert het bloed, dus er zal geen rode sliert achter je aan drijven.

Kan iedereen een tampon gebruiken?

Veel meiden hebben genoeg aan het formaat mini of normaal maar er zijn ook meiden die super of superplus moeten gebruiken. Al vanaf je eerste menstruatie kun je tampons gebruiken. Voordat je er een gaat inbrengen, is het belangrijk dat je weet waar de ingang van je vagina precies zit en hoe de vagina verloopt.

Kun je met een tampon in plassen?

Plassen met je tampon in is geen enkel probleem. Je urine komt uit de urinebuis, een klein gaatje aan de voorkant van je vagina. Als je plast, kun je dus niet je tampon nat maken. Misschien kun je het touwtje even opzij houden, terwijl je plast, zodat dat niet nat wordt.

Hoe moet je een tampon in brengen?

Spreid je schaamlippen en duw de tampon voorzichtig in de opening van je vagina, waarbij je hem richting je onderrug duwt. Duw de tampon voorzichtig op zijn plek tot je vinger niet meer verder kan, en laat het touwtje buiten je vagina hangen. Was vervolgens je handen goed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven