Hoe moet je Verstekzagen?

Hoe moet je Verstekzagen?

Het in verstek zagen gaat als volgt:

  1. Meet de verstekhoek waarin de plint gezaagd moet worden met een winkelhaak, zwaaihoek of een hoekmeter. Breng met een potlood deze hoek over op de plint.
  2. Leg de plint in de verstekbak en klem deze goed vast.
  3. Zaag met een handzaag (met fijne zaagtanden) de plint in de juiste hoek.

Kun je plinten op behang plakken?

Let op bij eventuele plinten; deze kunnen het beste verwijderd worden bij de voorbereidingen. Door deze te verwijderen kan onder de plinten ook behangen worden.

Hoe plinten bij deurpost?

Stappenplan Plinten monteren

  1. Zaag de plinten die je in deze binnenhoek wilt plaatsen in verstek.
  2. Controleer of muur stof- en vetvrij is.
  3. Doe op de achterzijde van de plinten om de 10 cm een toefje montagelijm.
  4. Druk vervolgens de plinten goed aan tegen de muur.
  5. Blijf goed kijken dat de er opvolgende plinten goed aansluiten.

Wat is Plintenkit?

Plintenkit is een universele lijm en constructievoegkit voor het verlijmen van alle soorten marterialen (m.u.v. PE en PP). Deze kit heeft een zeer hoge aanvangskleefkracht en kan toegepast worden op alle soorten ondergronden.

Welke lijm om plinten te plakken?

Breng de Bison Poly Max® aan op de achterkant van een plint in één lange streep of golf. Let op: Breng Bison Poly Max® niet te dicht langs de randen aan om te voorkomen dat het achter de plinten vandaan komt bij het aandrukken. Monteer de plint binnen 10 minuten tegen de muur en druk deze stevig aan. Laat dan drogen.

Kan montagekit op behang?

De montagelijm is speciaal geschikt voor permanente bevestiging aan muur of gevel. Deze montagelijm is dankzij de uitstekende hechtingskracht speciaal geschikt voor behang en pleister, zodat je decoratie blijft hangen.

Hoe plint afwerken bij deur?

Zelfs als men de plint in een haaks verstek (horizontaal of verticaal) plaatst, is er door de schuinte aan de deurlijst een spleet, een opening. Als je bij het afkorten van de plint deze schuinte overneemt in de zaagsnede zal uw plint beter aansluiten aan de deurlijst. Het iets dat nog uitsteekt kan je dan af schuinen.

Welke kit voor Muurplinten?

Ga je de plinten op de muur vastplakken, dan zorg je dat de ondergrond (de muur dus) stof- en vetvrij en droog is. Breng kit aan in twee evenwijdige strepen op de achterzijde van de plint. In het geval dat je een high tec kit gebruikt plaats je de plint en zit deze gelijk naar behoren vast.

Hoe plak je Muurplinten?

Bij het lijmen van plinten kun je voor extra stevigheid de vast-los-vast methode gebruiken. Hierbij plak je de plint (van kit voorzien) tegen de muur en trek je deze meteen weer los om de lijm vijf minuten te laten drogen. Vervolgens plak je de plint opnieuw stevig tegen de muur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven