Inhoudsopgave
Hoe bestrijd ik zwarte Luis?
Spuit de planten in met een mengsel van half water en half spiritus en de bladluis zal snel zijn verdwenen. Een beproeft recept is 20 ml groene zeep, 20 ml spiritus met een liter water mengen. Een aftreksel van tabak in water is ook een goed middel.
Hoe roetdauw bestrijden?
Bruine zeep is bij biologische landbouwers gekend voor het bestrijden van honingdauw en roetdauw op planten en bomen. De brandnetelgier gebruiken ze voor het bestrijden van bladluizen, dopluizen, schildluizen, etc.
Hoe honingdauw bestrijden?
Honingdauw bestrijden doe je door de insecten te bestrijden die honingdauw in het gewas veroorzaken. Het bestrijden van plagen kan met behulp van natuurlijke vijanden, biologische gewasbeschermingsmiddelen en/of chemische gewasbeschermingsmiddelen.
Hoe ziet Roetdauw eruit?
Roetdauw is een zwarte of donker groene schimmellaag die op de bovenkant van bladeren, takken, stam en vruchten kan voorkomen. Wanneer de schimmel in contact komt met zonlicht, kan het zijn dat een deel van de donkere plekken geel kleuren.
Wat te doen bij witte vlieg?
Witte vlieg bestrijden met Azijn En dat doe je het beste op de volgende manier. Neem een plantenspuit en gooi een flinke scheut met azijn in de fles. Voeg hier water bij en je azijn bestrijdingsmiddel is klaar. Spuit nu alle alle bladeren en takken in waar je witte vliegen en eitjes ziet zitten.
Hoe ziet Luis op planten eruit?
Je hebt ze in allerlei kleuren, van bijna wit tot groen, tot paars en zwart. Het lijf van een bladluis is zacht, vijf tot zeven millimeter lang, en heeft de vorm van een mango. Bladluizen zitten bijna altijd bij een ader van je plant, vaak in de meest verse delen van de plant: nieuw blad en nieuwe stengels.
Hoe ziet bladluis eruit en wat is er aan te doen?
Bladluizen zijn zacht en peervormig, meestal tussen 2 en 5 mm. Ze kunnen naargelang de soort verschillende kleuren hebben gaande van groen, geel, bruin, zwart, oranje en rood. Plakkerige bladeren, gecombineerd met witte vervellingshuidjes wijzen ontegensprekelijk op bladluizen.