Inhoudsopgave
Waar mag je nog wild kamperen?
In de meeste landen is wildkamperen niet toegestaan. Maar er zijn gelukkig uitzonderingen, zo ben je in onder andere Zweden, Noorwegen en IJsland meer dan welkom en ook in bijvoorbeeld Frankrijk en Zwitserland is meer mogelijk dan je zou denken.
Waar mag je kamperen op het strand?
Wildkamperen is verboden in Nederland. Dat is natuurlijk voor de bescherming van de natuur, maar maak je geen zorgen! Staatsbosbeheer laat het toe om wild te kamperen door middel van het zogenaamde paalkamperen. Er zijn verschillende palen door heel Nederland en in gebieden rondom een paal mag je dus wildkamperen.
Waar mag je kamperen in de natuur?
Ben je op zoek naar de mooiste plekken in Europa om te wildkamperen, dan heb ik ze voor je op een rij gezet.
- België – de Ardennen.
- Schotland – de Highlands.
- Zwitserland – de Zwitserse Alpen.
- Frankrijk – de Franse Alpen.
- Noorwegen, Zweden en Finland – overal.
- Oostenrijk – Stiermarken.
- IJsland – het noordoosten.
Waar mag je overnachten met caravan?
De ANWB website schrijft hierover: “Met een camper ben je in principe vrij om langs de openbare weg en op parkeerplaatsen de nacht door te brengen, ook in Nederland. Let wel op: vaak is slapen toegestaan, maar uitpakken om te kamperen niet.
Waar mag je wildkamperen met camper?
Wie vrij wil staan, kan vooral terecht in de landen in Noord-Europa, zoals Noorwegen, Zweden en Finland. Veel camperaars maken daar dankbaar gebruik van. Van oudsher geldt hier het allemansrecht. Dit geeft iedereen het recht om land van iemand anders te betreden en te genieten van de natuur.
Waar mag je kamperen in de Biesbosch?
Kamperen
- Biesboschhoeve (eiland De Vischplaat), Drimmelen.
- Natuurkampeerterrein De Knotwilg, Werkendam.
- Camping De Kurenpolder, Hank.
- Groene Camping in de Polder, Lage Zwaluwe.
- De Kurenpolder Recreatie, Hank.
- Minicamping De Rooie Weel, Wagenberg.
- Minicamping Oud Drimmelen / Gastenverblijven de Wijde Biesbosch, Drimmelen.
Waar mag je wildkamperen in Frankrijk?
Is wild kamperen toegestaan in Frankrijk? Nee, in Frankrijk is wild kamperen en vrij staan met de camper officieel niet toegestaan. In sommige regio’s is kamperen en bivakkeren op wegen, parkeerplaatsen en privéterreinen echter toegestaan met toestemming van de lokale autoriteiten.
Waar mag je staan met mobilhome?
Parkeren. Voor het parkeren van een motorhome gelden meestal dezelfde regels als voor gewone auto’s. Hij mag zonder tijdsbeperking geparkeerd staan overal waar het parkeren niet is verboden en waar de parkeertijd evenmin beperkt is door verkeersborden. Hij mag ook parkeren op plaatsen aangeduid met een bord E9a of E9h.
Waar mag je overnachten met mobilhome?
Openbare plaats of motorhomeparking. Je mag staan op elke plaats waar een wagen mag parkeren of stilstaan. Tenzij er een verkeersbord geplaatst is dat verbod een op campers aangeeft. Behalve gewone parkeerplaatsen zijn er ook parkings speciaal voorzien voor campers.
Waar mag je bivakkeren?
Bivakkeren in de natuur wordt in sommige landen zoals Schotland, Zweden, Noorwegen,… toegestaan en gereglementeerd op grond van het zogenoemde Allemansrecht of Outdoor Acces Code. In andere landen is er dan weer een gedoogbeleid maar blijft het toch wettelijk verboden.