Hoe lang duurt glascoating?

Hoe lang duurt glascoating?

Voorafgaand aan het coaten, zullen wij uw auto reinigen, eventueel kleien en polijsten. Daarna zullen we de auto volledig ontvetten om de coating goed te laten hechten met de lak. Het aanbrengen van de glass coating duurt ongeveer een werkdag, waarna de auto 24 uur moet drogen om het geheel te laten uitharden.

Hoeveel keer je auto wassen?

Goed onderhoud van uw auto is niet alleen het jaarlijkse onderhoud, maar ook het regelmatig wassen van de auto. iClean raadt automobilisten aan om 1 keer per week de auto te wassen. Een grondige wasbeurt kan 1 á 2 keer per maand. Ook wordt aangeraden om een wasstraat te gebruiken.

Hoe lang blijft keramische coating zitten?

Een zogenoemde “Ceramic Coating” kan jarenlang blijven zitten op de autolak en ondertussen doen waar hij voor is aangebracht. Doordat de Ceraming Coating waterafstotend is en vuil niet kan hechten aan de autolak door de glaslaag, bieden deze twee eigenschappen samen een zelfreinigende functie.

Is coating goed voor de auto?

Een auto coating beschermt de auto tegen invloeden van buitenaf. Dit komt doordat de coating een flinterdunne laag achterlaat. Deze laag wordt ontzettend hard en vormt zo een beschermende laag over de lak van de auto heen. Met zo’n coating is de auto beschermd tegen UV-straling, regen, steenslag en ander stof en vuil.

Hoe lang moet een glascoating drogen?

Na het aanbrengen van de glascoating moet deze gedroogd worden. Dit doen wij met onze infrarood lamp. Hiermee versnel je de procedure om de coating te laten drogen. Doe je dit niet dan moet je je auto minimaal 12 uur binnen laten staan, in de winter kan dat wel 24 uur zijn.

Hoe werkt glascoating?

De glas coating vormt een homogene laag met de lak waardoor de autolak volledig geseald is en de autolak niet meer benaderd kan worden. De glans in de lak is hierdoor volledig gewaarborgd zodat poetsen overbodig wordt.

Wat is beter glascoating of keramische coating?

In de volksmond beter bekend als “glascoatings”. De professionele keramische coatings zijn superieur in de hele coating markt. Niet verwonderlijk, maar zeer onterecht dat een op teflon en/of harsen gebaseerde coating door de verkoper ook vaak glascoating wordt genoemd.

Hoe lang gaat een coating mee?

​Een coating is een beschermend product voor je lak. Het is een zeer speciaal middel dat een flinterdunne laag achterlaat die (na uitharding) ontzettend hard wordt. Het heeft een hoge weerstand tegen chemicaliën, weert vuil en stof goed af en heeft een levensduur van 1 tot 3 jaar.

Waarom auto coating?

Auto coating is een dunne laag die over uw autolak wordt aangebracht. Een coating biedt bescherming tegen het ontstaan van krasjes, ofwel swirls, die ontstaan door gebruik van de auto. Zo’n coating kunt u vergelijken met een kleurloze lak, een glascoating, die de lak van uw auto beschermt.

Wat is auto coating?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven