Wat kun je allemaal doen met kokosolie?

Wat kun je allemaal doen met kokosolie?

Kokosolie is zeer geschikt om in te bakken, braden en frituren. Kokosolie blijft namelijk stabiel door het hoge gehalte aan verzadigd vet. Daarnaast kun je kokosolie ook gebruiken als vervanger voor (room)boter in diverse (zoete) gerechten of bijvoorbeeld voor het maken van (chocolade) glazuur.

Kan je kokosolie drinken?

Kokosolie is één van de weinige voedingsmiddelen die met recht ‘superfood’ genoemd kunnen worden. De unieke combinatie van vetzuren kan diepgaande positieve effecten hebben op de gezondheid, zoals verlies van vet, een betere hersenfunctie en verschillende andere bijzondere voordelen.

Waar is kokosolie goed voor gezicht?

Kokosolie kan veel potentiële voordelen hebben voor de huid. Onderzoek suggereert dat het ontstekingsremmende, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Kokosolie is ook erg hydraterend voor de droge huid. Kokosolie kan het beste worden gebruikt op het lichaam en als reiniger en make-up remover.

Hoe gebruik je kokosvet?

Kokosolie maakt je haar zijdezacht en glanzend en kan als conditioner worden gebruikt. Laat ongeveer 2 theelepels kokosolie smelten in je hand en masseer de olie na het wassen in het haar.

Hoe gebruik ik kokosvet?

Om kokosnootolie te gebruiken als leave-in conditioner, verwarm je een ¼ theelepel in je handen en breng je het aan op nat haar, waarbij je de wortels vermijdt. Als je lang of dik haar hebt, moet je misschien wat meer kokosolie aanbrengen.

Is kokosolie ontsmettend?

Kokosolie helpt bij het versterken van je immuunsysteem, versterken van botten, bloedspiegel op peil te houden … het werkt ontsmettend aan de binnenkant van je lichaam, bestrijd infecties en zorgt dat je ook vanbinnen in topvorm bent!.

Hoe gebruik je kokosolie voor je gezicht?

Smeer een laagje kokosnootolie op je gezicht en haal het er tien minuutjes later met een warm nat washandje weer af. De meest hardnekkige cosmetica is er niets tegen. Het opmerkelijkste effect van de olie is toch wel de antibacteriële werking waarmee je bijvoorbeeld acne kan behandelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven