Hoe maak ik pure chocolade minder bitter?

Hoe maak ik pure chocolade minder bitter?

Pure chocola gebruiken De (bittere) smaak van pure chocola valt weg wanneer het verwerkt wordt en door de andere ingrediënten die je toevoegt wordt de smaak van de chocola milder. Gebruik het liefst zo puur mogelijke chocola, dan krijg je die heerlijke intense smaak van bijvoorbeeld een chocoladecake.

Hoe maak je pure chocolade minder puur?

Dat houdt in dat je de chocolade in een kom doet en deze kom boven een pan met warm water houdt. De chocolade in de kom neemt de temperatuur van het water aan. Het fijne aan deze techniek is dat de chocolade niet kan verbranden, dit komt namelijk doordat het water niet warmer wordt dan 100 graden.

Hoe Chocoladedruppels smelten?

Hoe ga je te werk?

  1. Hak de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Zo kan chocolade gelijkmatig smelten.
  2. Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe hem in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water.
  3. Je kunt chocolade ook in de microgolfoven smelten.

Wat is de puurste chocolade?

Wanneer is de chocolade puur? Het is pure chocola wanneer het voor minstens 35% uit droge cacaobestandsdelen bestaat, inclusief 18 procent cacaoboter en ten minste 14 procent vetvrije droge cacaobestandsdelen.

Is 90 pure chocolade gezond?

Chocolade met een gehalte van 85 procent cacao kan je al gezond noemen, maar 90 procent is eigenlijk beter. Het beste voor je lichaam is rauwe chocolade of rauwe cacaopoeder, omdat tijdens het branden van de cacaobonen meer dan de helft van de antioxidanten verloren gaan.

Kun je elke reep chocolade smelten?

Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.

Welke pure chocolade is het lekkerst?

De beste pure chocolade vind ik Chocolat Stella. Dit is een chocoladereep met een volle, romige smaak, zodat je maar een klein stukje nodig hebt om intens te genieten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven