Welke draden zitten in een schakelaar?

Welke draden zitten in een schakelaar?

De zwarte schakel draad vormt de verbinding tussen schakelaar en lamp. Zijn er meerdere zwarte draden dan is er sprake van een wissel schakelaar of een kruis schakelaar. De bruine draad vervoert de stroom van de schakelkast naar de lamp, de zwarte draad dient voor het onderbreken van de kring.

Hoe lichtpunt aansluiten?

Aansluiten door middel van lasklemmen Om twee lampen aan één lichtpunt te bevestigen, heeft u twee lasklemmen nodig. U opent de lasklemmen door de oranje klepjes omhoog te duwen. Vervolgens neemt u de gestripte snoeren en haalt u de blauwe en bruine kabels uit elkaar.

Hoe schakel je een lamp?

Enkelpolige schakeling Hierbij wordt de fasedraad geschakeld, dat wil zeggen de verbinding van de lamp aan de fasedraad wordt onderbroken door middel van de lichtschakelaar. Tussen de lichtschakelaar en de lamp wordt de fasedraad (bruin) de schakeldraad (zwart). De lamp is ook aan de nuldraad aangesloten.

Hoe schakel ik een lamp?

Waar moet u aan denken, welke draad moet waar en hoe moet het veilig. Een lamp aansluiten is niet moeilijk, er hoeft eigenlijk geen installateur aan de pas te komen….Elektriciteit en elektra draad of kabel kleur en code / symbool benamingen.

Soort draad Symbool Kleur van de draad
Fasedraad L bruin
Nuldraad N blauw

Hoe wisselschakelaar aansluiten?

Een wisselschakelaar plaatsen

  1. Verbind de blauwe draden met elkaar door middel van rapidklemmen.
  2. De bruine of zwarte voedingsdraad, sluit je aan op de diepst gelegen schroef L.
  3. Sluit de twee draden die naar schakelaar 2 vertrekken in eender welke volgorde aan op de schroeven 1 en 1′.

Hoe verbind ik stroomdraden?

Stroomdraden verbinden met behulp van een lasdop Op voorwaarde dat deze een lage overgangsweerstand hebben. De draden worden dan met een combinatietang in elkaar gedraaid. Doe dit rechtsom en zo strak mogelijk. Vervolgens draait u de lasdop op de las.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven