Wat te gebruiken ipv kruik?

Wat te gebruiken ipv kruik?

Gewoon van een oude sok. Warmtekussentjes zijn natuurlijk al heel lang bekend. De meest bekende is wel de hittepit, die gevuld is met kersenpitten. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om een warmtekussentje te maken, je kunt ze namelijk ook vullen met rijst, graan of lijnzaad in plaats van met kersenpitten.

Hoe maak je zelf een warme kruik?

Een warmtekussen maken met een sok. Vul een oude sok met ongekookte rijst. Dit is de meest eenvoudige methode voor een herbruikbare, met rijst gevuld warmtekussen. Het vereist alleen maar een oude sok, wat rijst, een magnetron en iets om de sok dicht te binden of naaien.

Is Warmte goed voor spieren?

Warmte helpt je spieren ontspannen. Eens de pijn is afgenomen kan je ze opnieuw soepeler bewegen. Een warmtebron is dan ook aangewezen bij pijnlijke spieren, maar ook bij bijvoorbeeld een stijve nek of schouders. Goede hulpmiddelen om je stijve spieren te behandelen zijn onder meer een warmtezalf of warmtekussen.

Waarom stinkt een pittenzak?

“]Bij de eerste keer kan de Pittenzak wat vochtig aanvoelen en een beetje muf ruiken. Dit is enkel de eerste keer omdat de vocht uit de korrel is getrokken.

Hoe gebruik je een pittenzak?

Gebruiksaanwijzing Pittenzak

  1. Magnetron: Maximaal 2 á 3 minuten op 750 Watt.
  2. Oven: Maximaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 100 graden Celsius.
  3. Verwarming: Leg de Pittenzak gedurende de dag op de verwarming/kachel en pak deze eraf wanneer je hem wilt gebruiken.

Is warmte goed voor een ontsteking?

Aangezien warmte een vasodilatatie teweegbrengt, zal het aanbrengen van warmte op een lichaamsdeel met een acute ontsteking het probleem alleen maar verergeren. Een tip: in geval van twijfel tussen koud en warm kies je best altijd voor koud.

Kan Kersenpitkussen in oven?

Het kersenpitkussen is te gebruiken als warmte- of koudekompres. Gemakkelijk op te warmen in de magnetron en oven of te koelen in de vriezer.

Kan een pittenzak verbranden?

Als het kersenpitkussen beschadigd is door veelvuldig of foutief gebruik mag je het niet meer gebruiken. De kans dat het kussen vuur vat, is namelijk te groot.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven