Hoe gezond is Vlierbessensap?
Vlierbessen zitten bomvol gezonde vitamine C en de mineralen: calcium, kalium, fosfor, natrium, magnesium en ijzer, zink, koper en selenium. De dosis vitamine C alleen al kan je weerstand ondersteunen. De vlierbes bevat daarnaast ook nog verschillende antioxidanten zoals, anthocyaninen, carotenoïden en bio-flavonoïden.
Kun je vlierbessen rauw eten?
Gebruik van de vlierbessen Zoals al genoemd zijn de rauwe vlierbessen giftig. De vlierbessen zijn niet alleen giftig voor mensen, ook dieren krijgen diaree na het eten van vlierbessen en vogels kunnen er zelfs aan sterven.
Hoe Vlierbessensiroop bewaren?
Bewaar de flessen na openen in de koelkast. Voeg meer suiker toe (verhouding 1:1) voor een betere houdbaarheid. Ja dit is ongezonder maar lekkerder en het zorgt dus voor een langere houdbaarheid. Citroenzuur kun je ook toevoegen voor een beteren houdbaarheid.
Hoe gebruik je Vlierbessensiroop?
Hoe te gebruiken: Je kan de bessensiroop gewoon puur drinken, neem dan elke dag een klein borrelglaasje of voeg het toe aan je smoothie, yoghurt of havermout. Ook kan je er een heerlijke verwarmende drank van maken, voeg dan 2 eetlepels vlierbessensiroop aan een mok heet water toe.
Hoe vlierbessen drogen?
Hoe doe je het?
- Pluk de trossen.
- Rits de rijpe bessen er af.
- Was de bessen in een kom water.
- Giet het water af in een vergiet.
- Spreid de bessen uit over de droogovenvellen.
- Stel in op 56 graden celsius voor 12 a 14 uur.
- Giet over in glazen potten.
- Smakelijk!
Hoe maak je een vlierbessensiroop?
Hier vind je het recept voor Vlierbessensap. Vlierbessensiroop werkt goed tegen keelpijn en je maakt er een heerlijke limonade mee. Het is ook een geweldige smaakmaker over pudding of door kruidige vleesgerechten. Probeer in plaats van crème de cassis ook eens vlierbessensiroop in een lekker ouderwetse Kir. Proost!
Wat is een vlierbessensap?
1 liter vlierbessensap. 500 gram suiker. Vlierbessensap is nogal uitgesproken van smaak. Daar moet je echt van houden. Dit krachtige en kruidige sap is wél de basis voor vlierbessensiroop. Om siroop te kunnen maken moet je dus eerst vlierbessensap hebben. Hier vind je het recept voor Vlierbessensap.
Hoe werkt vlierbessensiroop tegen keelpijn?
Vlierbessensiroop werkt goed tegen keelpijn en je maakt er een heerlijke limonade mee. Het is ook een geweldige smaakmaker over pudding of door kruidige vleesgerechten. Probeer in plaats van crème de cassis ook eens vlierbessensiroop in een lekker ouderwetse Kir.