Kan je Oobleck maken met baking soda?

Kan je Oobleck maken met baking soda?

Dus eerst baking soda (een theelepel) toevoegen en daarna een half bekertje azijn. Het was echt een experiment, want we hebben eerst water in de bak gedaan en zijn toen pas de maïzena gaan toevoegen. Het is handiger om het andersom te doen; eerst de maïzena, voelen hoe dat voelt, en dan pas steeds kleine beetjes water.

Hoe maak je Oobleck Nederlands?

Gebruik altijd half zoveel water als maizena, zodat je een verhouding hebt van ongeveer 2 delen maizena op 1 deel water. Gebruik je handen of een menglepel om het water en de maizena zo goed mogelijk door elkaar te mengen. Probeer de Oobleck uit door een handje te pakken en een balletje te proberen te vormen.

Wat betekent Oobleck?

Oobleck is een vloeistof die zich niet altijd gedraagt als een vloeistof. Van water of olie zou je bijvoorbeeld nooit een klontje kunnen pakken. Oobleck is een niet-Newtoniaanse vloeistof.

Hoe maak je Oublek?

Om oobleck te maken heb je eigenlijk alleen maar water en maizena nodig. En een bak om het in te mengen en een lepel om het door te roeren.

Wat gebeurt er als je maïzena en water mengt?

Als je maizena en water mengt, dan lossen de maizenadeeltjes niet op in het water. De vaste maizenadeeltjes en het vloeibare water zijn door elkaar gemengd. Zo’n mengsel wordt een suspensie genoemd. Het mengsel van maizena en water gedraagt zich anders dan de meeste vloeistoffen.

Hoe maak je een niet Newtoniaanse vloeistof?

Om zelf zo’n non-newtonian fluid te maken heb je niet meer nodig dan maïzena of aardappelzetmeel en water. Neem drie delen maïzena en meng die zorgvuldig met twee tot drie delen water. Als het goed is, wordt het na verloop van tijd steeds moeilijker om het mengsel te roeren.

Kan je slijm maken met lijm en water?

Meng de lijm en 125 ml water in één van de kommen, zorg dat je dit goed door elkaar roert. Je kan nu eventueel voedselkleurstof of glitters toevoegen voor een leuk effect. In de andere kom meng je de theelepel borax met 125 ml (liefst warm) water, blijf mengen tot de borax opgelost is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven