Hoeveel mag ik mijn kind belastingvrij schenken?

Hoeveel mag ik mijn kind belastingvrij schenken?

Jaarlijkse schenking Jaarlijks kunnen ouders belastingvrij 6.604 euro schenken aan hun kinderen. Als u meer schenkt dan het belastingvrije bedrag, dan moet uw kind de schenking opgeven bij de belastingaangifte en schenkbelasting betalen.

Hoeveel mag je iemand schenken?

Schenk je een bedrag aan iemand anders dan je zoon of dochter? Dan mag je maximaal 3.244 euro belastingvrij schenken. Naast je kleinkind, (groot)ouders, broer/zus, neef/nicht en andere familieleden, mag je dit jaar ook vrienden en kennissen dus een belastingvrije schenking doen van 3.244 euro.

Hoeveel mag je schenken aan kind 2021?

De hoogte van dit bedrag hangt af van de relatie tussen de schenker en de ontvanger. De tijdelijk verhoogde vrijstellingen in 2021: U mag € 3.244 belastingvrij schenken aan een ander, bijvoorbeeld uw kleinkind, een vriend of een ondernemer. Ouders mogen € 6.604 belastingvrij schenken aan hun kind.

Hoeveel mogen ouders belastingvrij schenken 2021?

In 2021 zijn de jaarlijkse belastingvrije bedragen tijdelijk met € 1.000 verhoogd: van € 2.244 naar € 3.244 en van € 5.604 naar € 6.604. Dit is besloten vanwege de coronacrisis. De verhogingen gelden van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Waarom belastingvrij schenken tot 40 jaar?

Ook moet de ontvanger tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. Wat dat laatste betreft: als de ontvanger van de schenking al boven de 40 jaar is, maar een partner heeft met een leeftijd tussen de 18 en 40 jaar , kan de vrijgestelde schenking toch worden benut. Als ouder kunt u uw eigen kind het vrijgestelde bedrag schenken.

Kun je het ene kind meer schenken dan het andere?

Vaak bevoordelen ouders tijdens leven hun kinderen. Het ene kind kan hierbij meer krijgen dan het andere kind. Een schenking door een ouder aan zijn kind wordt niet als voorschot op het erfdeel beschouwd. Bij het overlijden van de ouder wordt ongelijkheid van schenkingen niet automatisch rechtgetrokken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven