Waarom moet fast food duurder worden?

Waarom moet fast food duurder worden?

Ons voedsel is te goedkoop geworden. Om ervoor te zorgen dat we niet alleen minder gaan eten maar ook minder ongezond gaan eten, moet ongezond eten duurder gemaakt worden. Net zoals we accijnzen hebben op alcohol en tabak zouden we ook een extra belasting op suiker, zout en verzadigde vetten moeten heffen.

Hoe komt het dat fastfood zo populair is?

De belangrijkste reden dat we zo van fastfood houden, is dat het veel energie bevat. Energie uit voedsel is de brandstof die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het geeft dan ook een goed gevoel als je je energiebehoefte vervult. Daar komt nog eens bij dat je fastfood heel snel kunt eten.

Waarom moet ongezond voedsel duurder worden?

Want gezond eten verlaagt de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. In Nederland hebben veel mensen overgewicht, hart- en vaatziekten of diabetes type 2. We vinden het belangrijk dat gezonder eten en drinken structureel goedkoper wordt en ongezonder voedsel duurder.

Wat wordt bedoeld met fastfood?

Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Het wordt doorgaans verkocht bij daarvoor gespecialiseerde restaurants en kraampjes zoals snackbars.

Wat houdt fastfood in?

Het Groot woordenboek van de Nederlandse taal (de “Dikke Van Dale”) kent de volgende definities van fastfood en restaurant: fastfood: voedsel waarvoor geen of weinig bereidingstijd nodig is, zoals snacks, opwarmgerechten enz. = gemaksvoedsel.

Wat is het effect van het mcdonalds eten?

Een Big Mac bevat 540 calorieën en tilt onze suikerspiegel naar ongeziene hoogtes. Junkfood triggert het beloningssysteem in ons brein, waardoor ons lichaam dopamine loslaat, een neurotransmitter die ons goed doet voelen. Je kan dit proces vergelijken met het effect van cocaïne, zij het in minder extreme mate.

Waarom is gezond eten duurder dan ongezond eten?

De afgelopen tien jaar is de prijs van gezond eten in winkels harder gestegen dan de prijs van ongezonder eten. Gezondere producten werden gemiddeld 21 procent duurder, terwijl de gemiddelde prijs van ongezondere producten met 15 procent steeg. Daarmee wordt verstandig snoepen er niet makkelijker op.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven