Hoe staat een opsomming in de tekst?

Hoe staat een opsomming in de tekst?

Als je een opsomming opneemt in de lopende tekst, plaats je een komma tussen de verschillende onderdelen. Daarbij is het van belang dat de onderdelen dezelfde zinsstructuur en grammatica hebben. Tussen het een-na-laatste en het laatste onderdeel van de opsomming komt het voegwoord “en” of “of” te staan.

Waarom gebruik je opsommingstekens?

Opsommingstekens zijn heel erg belangrijk voor de leesbaarheid van de pagina’s op jouw website. Opsommingstekens dragen bij aan het beslissingsproces van de lezer. Ook kan het zijn de lezer na het grondig doorlezen van de pagina, nog even de belangrijkste punten op een rijtje wilt zetten.

Hoe zet je een opsomming neer?

Voor de duidelijkheid een overzichtje.

  1. Opsommingen in een lopende tekst.
  2. Opsommingen onder elkaar met een puntkomma (;) op het einde.
  3. Opsommingen onder elkaar met een punt (.) op het einde.
  4. Opsommingen onder elkaar zonder leesteken op het einde.

Wat zijn bullets in een tekst?

Een bullet • (Engels voor kogel) of blikvanger, ook wel ‘rondje’ of ‘middenpunt’, is een typografisch tekentje, ook wel opsommingsteken. Met een bullet wordt doorgaans een visueel accent gelegd op hetgeen er na de bullet volgt.

Wat zijn opsommingstekens?

Een puntsgewijze opsomming bestaat meestal uit een inleidende zin en een aantal onderdelen die met een opsommingsteken beginnen. Die opsommingstekens kunnen bijvoorbeeld vette stippen (‘bullets’), streepjes of cijfers zijn. In deze tekst staan overal voorbeelden met streepjes.

Wat wordt bedoeld met opsomming?

opsomming – zelfstandig naamwoord uitspraak: op-som-ming 1. het opsommen ♢ de opsomming van zijn wensen kostte niet veel tijd 2. lijst of rij ♢ de opsomming bestond uit twintig onderdelen…

Wat zijn alle opsommingen?

Opsomming. Signaalwoorden: en, ook, verder, ten eerste/ten tweede, in de eerste plaats/in de tweede plaats, daarnaast, bovendien, vervolgens, ten slotte, als laatste.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven