Hoe krijg je bamboe weer mooi?

Hoe krijg je bamboe weer mooi?

Net als bij elke houtsoort gaat ook bamboe namelijk na verloop van tijd vergrijzen. Dit is erg zonde natuurlijk en over het algemeen vinden mensen dit niet mooi. Wij adviseren om altijd een olie of beits te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor bamboe.

Kan ik bamboe verven?

Indien gewenst zou u naar eigen smaak de bamboe kunnen voorzien van een transparante lak laag om meer glans te krijgen. Voor een speciaal effect kan u ook een gekleurde transparante beits, whitewash verf of andere gekleurde lak opbrengen.

Hoe verf je bamboe?

Bamboe beitsen – Het beitsen Na het schuren is het belangrijk dat het oppervlak weer goed schoon en stofvrij gemaakt wordt. Als het goed is heeft u nu een schoon, egaal en strak oppervlak welke klaar is om gebeitst te worden. Wij raden u aan om 2 lagen aan te brengen zodat het bamboe goed beschermd wordt.

Hoe doe je bamboe behandelen?

Maak de bamboe schoon met een hogedrukreiniger. Bij veel aanslag kunt u eerst de schermen inspuiten met Grey-Go waarna u deze grondig schoonspuit met water. Na de schoonmaakbeurt zal de bamboo er al meteen veel beter uitzien. Bij gele (naturel) bamboe zullen er wat donkere oranje-achtige plekken te zien zijn.

Hoe bamboe kuisen?

Hoe lang blijft bamboe goed?

De natuurlijke duurzaamheid van niet geimpregneerde bamboestammen is daarom voor de meeste soorten minder dan 2 jaar, en onder ideale omstandigheden 4-7 jaar (zonder blootstelling aan regen of zon). Het verduurzamen (impregneren) van bamboestokken is dus essentieel om de levensduur drastisch te verlengen.

Hoe verkleurt bamboe?

Bamboe zal dankzij na verloop van tijd iets verkleuren door invloeden van UV straling en afwerkproducten. Net als bij hout is het vaak zo dat lichte kleuren donkerder worden en donkere kleuren langzaam lichter. Dit is een langzaam proces waarbij de afwerkproducten als olie en lak ook een groot verschil kunnen maken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven