Hoe weet je of een komkommer nog goed is?

Hoe weet je of een komkommer nog goed is?

Als je de komkommer al hebt aangesneden, dan bewaar je hem wél in de koelkast. Doe er plastic folie omheen om uitdroging van de komkommer te voorkomen. De komkommer is dan beperkt houdbaar. Je herkent bederf van de komkommer als deze rotte plekken heeft of er zichtbare schimmel is.

Hoe bewaar je een aangebroken komkommer?

Bewaar komkommer in zijn originele verpakking (krimpfolie). Komkommer verliezen snel hun smaak en worden slap in de koelkast. Bewaar een aangesneden komkommer wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen.

Kun je een komkommer invriezen?

Komkommer invriezen Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien. Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.

Kan je een zachte komkommer eten?

Pak je die komkommer die al een paar dagen in je koelkast ligt, is-ie hartstikke slap. Bummer! Want als je het slim aanpakt, kan je komkommer na een week nog knapperig en smaakvol zijn.

Kan je zachte komkommer eten?

Vandaar dat er vaak komkommer wordt weggegooid omdat de vrucht uitgedroogd is of zo zacht is geworden dat de komkommer niet meer eetbaar is. Het probleem is ook meteen datgene waarom we met ons alleen komkommer lekker vinden, en daarmee bedoelen we niet dat de vrucht zo makkelijk in plakjes te snijden is.

Hoe bewaar je gesneden komkommer?

Bewaar een aangesneden komkommer in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.

Hoe bewaar je een komkommer?

Komkommers en andere vruchtgroenten, zoals tomaat en paprika, bewaar je het beste in de kelder, berging, of op een koele plaats in de keuken. Daar blijven ze langer goed dan in de koelkast.

Hoe lang blijft een komkommer goed?

Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed. Komkommers verpakt in krimpfolie zijn langer houdbaar. Gare (gekookte) komkommer kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden in de vriezer bewaren (minimaal -18 °C). Rauwe komkommer is niet geschikt om in te vriezen.

Waar worden komkommers geteeld?

In Nederland en België wordt de komkommer sinds ongeveer 1960 in verwarmde kassen geteeld, zodat komkommers het gehele jaar verkrijgbaar zijn. In deze kassen groeien de komkommers nadat ze hebben gebloeid van minder dan 50 gram in ongeveer 10 tot 14 dagen uit naar een uitgegroeide komkommer van tussen de 400 en 450 gram.

Wat is een komkommer plant?

De komkommer is een eenjarige plant uit de komkommerfamilie, waarvan de gelijknamige vrucht in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien.

Wat zijn de vruchten van de gekweekte komkommers?

De vruchten van de gekweekte cultivars of “rassen” die het meest in Nederland en België worden gegeten zijn in de regel 35 tot 39 centimeter lang en 5 cm in diameter met een gewicht van 350 tot 450 gram. Kleinere komkommers, de zogenaamde minikomkommers, komen ook voor en zijn vooral populair in Engeland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven