Kun je zonnebloempitten zaaien?

Kun je zonnebloempitten zaaien?

Je kunt zonnebloemen begin maart binnen voorzaaien. Vanaf begin april/mei kun je ze ter plaatse in de tuin zaaien. Als je ze in mei zaait heb je in augustus prachtig bloeiende zonnebloemen! Houd je zonnebloemen in de gaten en geef water indien nodig.

Hoe diep zonnebloemen planten?

Zaai de zaadjes ongeveer 2,5 cm diep en 15-30 centimeter uit elkaar. Bij hogere soorten laat je best 30-40 centimeter tussen. Kies een zonovergoten plekje in de tuin. Zonnebloemen zijn heliotropisch, wat betekent dat ze naar het licht toe groeien en hun kopje meedraaien met de richting van de zon.

Hoe plant ik een Zonnebloempit?

De beste tijd om dit te doen is van half april tot en met mei. Verspreid de zaadjes op de grond en schep er een laag aarde overheen. Hoewel zonnebloemen op bijna iedere grondsoort gedijen, houden ze het meest van een beetje zure tot alkalische grondsoort met een pH tussen 6.0 en 7.5.

Hoe zonnebloempitten laten kiemen?

Zonnebloemzaden laten ontkiemen. Let op de buitentemperatuur. Je kunt binnen beginnen met zaaien, maar zonnebloemen doen het het beste als ze binnen een week buiten worden uitgezet. Ze groeien het beste bij een temperatuur van 18–33ºC, maar ze doen het ook bij lagere temperaturen, zolang het niet meer vriest.

Hoe lang duurt het groeien van een zonnebloem?

Zaai de zaden eerst 1-2 cm diep op een zaaibed. Na vijf / zes weken kun je de zonnebloemen uitplanten en plaatsen op een zonnige plek in de tuin. Ongeveer 90 dagen na het zaaien komt de zonnebloem tot bloei.

Hoe droog ik zonnebloempitten?

Oogsten. Als de zaden rijp en bruin worden en de reusachtige bloemen van de zonnebloem beginnen te hangen, is het tijd deze af te snijden. Knip de bloemen met vijf centimeter steel af en hang ze op hun kop in een geventileerde ruimte. Om de zaadjes eruit te krijgen, laat je de kop vervolgens drogen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven