Hoe speel ik solitair?

Hoe speel ik solitair?

Het doel van Patience is om 4 stapels kaarten te vormen voor elk symbool. Dus een rij voor schoppen, harten, ruiten en klaveren. Deze rijen moeten in oplopende volgorde, dus van aas tot koning, worden gelegd. Dus elke stapel moet beginnen met een aas.

Hoe speel je kaarten in je eentje?

Het spel beginnen Je kijkt naar het speelveld om te zien of je kaarten kunt verleggen. In principe zou er bij elke ongedekte kaart een kaart van een andere kleur met één waarde lager gelegd mogen worden. Ligt er een harten-negen, dan mag er dus een schoppen-acht of klaveren-acht worden aangelegd.

Hoe werkt het kaartspel Pyramid?

Pyramid Solitaire Basis Spelregels Bij deze vorm van Patience Spelen is de bedoeling om paren te vinden van speelkaarten die opgeteld 13 punten waard zijn. Wanneer deze kaarten allebei bereikbaar zijn, mag je deze samen op de eindstapel leggen. Lukt het je om zodoende alle kaarten weg te spelen, dan heb je gewonnen.

Kan je solitaire altijd uitspelen?

De ene keer lukt het vlot om uit te spelen, terwijl het de andere keer moeizamer verloopt. Voor alle duidelijkheid, we beperken ons strategisch advies uitsluitend tot Patience (ook gekend als Klondike of Solitaire) en hebben het niet over het uitspelen van één van de vele varianten van het spel.

Hoe speel je Pesjansen?

Patience is een kaartspel voor 1 persoon wat je speelt met 1 stok kaarten zonder de jokers. Het doel is om alle kaarten vanuit een bepaalde startopstelling weg te spelen of te verplaatsen naar zogenaamde eindstapels. Wanneer alle 52 kaarten op volgorde naar de eindstapels gespeeld zijn dan heb je het spel gewonnen.

Hoe leg je Patience neer?

Het spel klaarleggen: er moeten horizontaal 7 rijen kaarten op tafel komen te liggen. Leg eerst 7 kaarten (achterkant naar boven gericht) op de tafel neer. Leg daarna op de kaarten 2 t/m rij 7 nog een kaart. Vervolgens leg je op rij 3 t/m rij 7 nog een kaart, daarna op rij 4 t/m 7 een extra kaart, enzovoort.

Hoe Pesjansen?

Het kaartspel patience is eenvoudig om te spelen….Voorbereiding op kaartspel patience

  1. Je schudt een stok kaarten.
  2. Het spel klaarleggen: er moeten horizontaal 7 rijen kaarten op tafel komen te liggen.
  3. Leg de bovenste kaart van iedere rij open.
  4. De resterende kaarten zijn ‘draaikaarten’ of ’the stock’.

Hoe speel je TriPeaks?

TriPeaks Solitaire Speelveld Op het speelveld zie je drie pieken van kaarten waarin, net als bij Pyramid Solitaire, de kaarten elkaar overlappen. Er zijn drie piramides van zes gesloten kaarten die naast elkaar liggen. Een rij van tien geopende kaarten verbindt de drie pieken om gezamenlijk het tableau te vormen.

Is solitaire hetzelfde als Patience?

Patience is een spel, meestal met speelkaarten, voor één persoon. De naam “patience” komt uit het Frans en betekent “geduld”, een verwijzing naar het feit dat de meeste spelen niet tot een goed einde worden gebracht. “Solitaire” betekent “alleen”, omdat er maar één speler is.

Hoe moet je patience spelen?

Het spelverloop van Patience is als volgt:

  1. De kaarten worden goed geschud, heel goed.
  2. De 7 rijen kaarten worden op de juiste mnaier voor je gelegd.
  3. De resterende stapel kaarten (ook wel stock genoemd) leg je gesloten naast je.
  4. De onderste kaart van elke rij mag alvast opengedaaid / omgedraaid geplaatst worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven