Hoe maak ik mijn baarmoeder schoon?

Hoe maak ik mijn baarmoeder schoon?

Wat is een curettage? Bij een curettage wordt het slijmvlies binnen in de baarmoeder afgeschraapt met een soort scherpe lepel, een curette. De verkregen stukjes weefsel worden in een laboratorium onder de microscoop bekeken op eventuele afwijkingen.

Wat kan er in de baarmoeder zitten?

We noemen een vleesboom ook wel myoom. Het is een goedaardige balletje van spiercellen in de spierlaag van de baarmoeder. Een vleesboom kan aan de buitenzijde van de baarmoeder zitten, in de baarmoederwand zelf of in de baarmoederholte. Hoe een vleesboom ontstaat, weten we niet.

Kan je de baarmoeder in?

Je kan de baarmoederhals met je vingers in de vagina voelen op ongeveer 10 centimeter naar binnen als een kleine, beetje harde bobbel die terugveert bij aanraking. Het voelt wat aan zoals wanneer je tegen het uiteinde van je neus duwt.

Hoe weet je dat je baarmoeder laag is?

U kunt last hebben van een zwaar gevoel in de vagina, onder in de buik of laag in de rug. Soms kunt u de verzakking buiten de vagina zien of voelen. U kunt problemen bij het plassen hebben, zoals het gevoel niet goed uit te kunnen plassen, heel vaak te moeten plassen, terugkerende blaasontstekingen en urineverlies.

Wat gebeurt er bij een Curretage?

Een curettage is een korte medische ingreep, waarbij de baarmoeder wordt leeggemaakt via de vagina met een soort schrapertje (curette) of slangetje (zuigcurettage). De ingreep wordt poliklinisch of in dagbehandeling uitgevoerd in het ziekenhuis.

Wat zijn de klachten bij een vleesboom?

Symptomen Vleesboom in de baarmoeder

  • een drukkend gevoel in uw onderbuik (met druk op de blaas of de endeldarm);
  • lage rugpijn;
  • langdurige menstruaties met veel bloedverlies;
  • hevige menstruaties;
  • (hevige) buikpijn.

Wat is de ingang van de baarmoeder?

Het baarmoederlichaam gaat over in de baarmoederhals. Dit is het onderste, smalle deel van de baarmoeder. De baarmoederhals verbindt het baarmoederlichaam en de vagina. De ingang van de baarmoederhals heet de baarmoedermond.

Hoe voel je je na een Curretage?

Bij een algehele narcose kunt u zich de eerste uren na de curettage slaperig voelen. Als reactie op de ingreep treden soms buik-krampen op. U kunt in dat geval een pijnstiller vragen. Het is mogelijk dat u de dag van de curettage vaginaal veel bloed verliest, met name na een curettage wegens een miskraam.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven