Waarom heb je jodium nodig?

Waarom heb je jodium nodig?

Jodium is een mineraal dat nodig is voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goed verloop van de stofwisseling, een goede groei en de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de hersenen. Jodium komt van nature maar in weinig producten voor, in zeevis, zuivelproducten, eieren en zeewier.

Waar is jodium in zout goed voor?

Jodium in voeding: een evenwichtige dosis dankzij gejodeerd zout. Jodium is een essentieel sporenelement in onze voeding. Het zorgt onder meer voor een goede werking van de schildklierhormonen en het beïnvloedt de celvorming.

Waar zit jodium in de voeding?

Waar zit jodium in? Jodium komt voor in brood dat gebakken is met bakkerszout, zeevis, eieren, zuivelproducten, zeewier en sommige vleeswaren. In Nederland zit er van nature niet veel jodium in de voeding.

Wat is Jodium of jood?

Jodium of jood is een scheikundig element met symbool I en atoomnummer 53. Het element behoort tot de groep van de halogenen.Als enkelvoudige stof komt het element, net als de andere halogenen, in moleculen van twee jodiumatomen (di-jood, I 2) voor.

Wat zijn de functies van jodium?

Functies van jodium. Volgens de European Food Safety Authority (EFSA) (47,48) zijn de volgende functies van jodium wetenschappelijk het sterkst onderbouwd: Jodium draagt bij aan een normale productie van schildklierhormonen en normale functies van de schildklier. Jodium draagt bij aan een normale cognitieve functie.

Waar komt jodium voor in het brood?

Jodium komt voor in brood dat gebakken is met bakkerszout, zeevis, eieren, zuivelproducten, zeewier en sommige vleeswaren. In Nederland zit er van nature niet veel jodium in de voeding. Daarom wordt jodium toegevoegd aan: bakkerszout voor het bakken van brood en broodvervangers (bevat 65 milligram jodium per kilo zout).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven