Hoe kun je je voelen na EMDR?

Hoe kun je je voelen na EMDR?

Nadelen EMDR therapie

  1. Door het terughalen van beelden, kun je tijdens de behandeling last krijgen van angstige gevoelens. Hier kun je nog enige tijd na de behandeling last van hebben.
  2. Na de behandeling kunnen er nieuwe beelden en gevoelens bij je naar boven komen.

Wie mogen er EMDR geven?

Ben je psycholoog, dan ben je bevoegd EMDR toe te passen, ook als je er geen opleiding in hebt gevolgd. Ze is kinder- en jeugdpsycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner.

Hoeveel tijd tussen EMDR sessies?

Hoe lang EMDR-therapie duurt is afhankelijk van de klachten. Gaat het bijvoorbeeld om een eenmalige gebeurtenis, zoals een verkeersongeluk, of jarenlang misbruik. Ook per persoon is het verschillend hoe snel iemand er op reageert. De meeste behandelingen duren 2 tot 7 sessies.

Hoe snel resultaat EMDR?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis dan zijn mensen vaak al na drie tot vier zittingen in staat om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Hoe wordt je EMDR Practitioner?

De eisen voor registratie als EMDR practitioner: – gewoon lid van de Vereniging EMDR Nederland; – minstens 50 EMDR sessies gedaan hebben bij meer dan 20 cliënten; – werkzaam zijn op het gebied van de GGZ voor minimaal 16 uur per week waarvan 12 uur per week besteed worden aan het daadwerkelijke uitvoeren van therapieën …

Is EMDR vermoeiend?

Je kunt gewoon naar je werk en voor je gezin zorgen, maar een EMDR-sessie kan vermoeiend zijn. Houd daar rekening mee. Plan wat tijd voor jezelf, bijvoorbeeld om even een lekker kopje thee te drinken, een warme douche te nemen of buiten te wandelen.

Wat zijn de kosten van een EMDR behandeling?

De kosten voor EMDR bedragen 90 euro per consult van 45 minuten. Consulten van kinderen duren meestal 45 minuten, van jonge kindere 30 minuten. Consulten van volwassenen meestal 1 uur tot anderhalf uur. PSYCH-K en in sommige gevallen EMDR vallen onder natuurgeneeskunde psychosociaal.

Wat te doen na de EMDR behandeling?

Na afloop van een EMDR-sessie kunnen de effecten nog even doorwerken en dat is goed. Toch kan dit in sommige gevallen de cliënt het idee geven even de regie kwijt te zijn, bijvoorbeeld als er nieuwe beelden of gevoelens naar boven komen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven