Inhoudsopgave
Wat te doen tegen een losse tand?
Wat te doen bij een uitgeslagen tand?
- Vind de tand zo snel mogelijk.
- Raak de wortel te allen tijde niet aan.
- Reinig, indien nodig en mogelijk, de tand met fysiologisch zout of melk.
- Plaats de tand zelf terug in de kaak en ga daarna zo snel mogelijk naar de tandarts.
Wat moet je doen als je tand eruit is?
Ga naar de tandarts om de tand erin te laten zetten Neem overdag contact op met je eigen tandarts. ’s Avonds en in het weekend kun je terecht bij een spoedgevallendienst. De tandarts zal de uitgevallen tand terugplaatsen en verbinden met de buurtanden of -kiezen. Meestal groeit de tand vanzelf weer aan.
Kan een tand terug vastgroeien?
De spalk houdt de tand op zijn plaats, zodat deze weer kan vastgroeien. Dit duurt enige weken. Gedurende die tijd blijft de spalk in uw mond. Als de tand tijdens de val of het ongeval uit uw mond op straat is gevallen, krijgt u uit voorzorg een injectie tegen tetanus.
Hoelang pijn na alle tanden trekken?
Normaal schermt een bloedklonter de tandholte af tot die volledig genezen is, maar soms komt de bloedklonter te vroeg los of lost deze op. Hierdoor kunnen er voedselresten in de holte komen en beginnen te ontsteken. Je krijgt dan typisch meer pijn 2 tot 3 dagen na het trekken van de tand.
Hoe trek je je tand er makkelijk uit?
Eerst wordt er een verdoving gegeven. Vervolgens maakt de tandarts het tandvlees rond de kies of tand die getrokken moet worden een beetje los. Hiermee probeert hij alvast wat beweging in de tand of kies te krijgen. Dit kan een wat ongemakkelijk gevoel geven, maar het is niet pijnlijk.
Hoe kan je je tand er uit trekken?
Uiteraard word je voor het trekken van de tand of kies goed verdoofd. De tandarts wrikt de kies eerst een beetje los en daarna wordt de kies er uit getrokken. Soms splitst de tandarts de kies eerst en wordt de kies er in delen uitgehaald. Het kan zijn dat de tandarts het nodig vindt om de wond te hechten.