Waar staat podcast voor?

Waar staat podcast voor?

Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden’).

Wat is podcast luisteren?

Podcast luisteren met je Android-telefoon Jouw toestel heeft standaard geen podcast-app, maar het is simpel om er een te installeren. We laten het je graag zien: Zoek naar de podcast die je wilt horen, klik erop en abonneer je, zodat elke nieuwe aflevering die verschijnt meteen voor je klaar staat om te beluisteren.

Is een podcast met beeld?

Video. Het grote verschil tussen een ‘normale’ podcast en een video-podcast zijn uiteraard de videobeelden. Een video podcast lijkt erg veel op een vlog (video blog), maar onderscheidt zich toch op een paar vlakken van een vlog.

Wat is een ander woord voor podcast?

(Engels: podcasting) Podcasten of podcasting is een toepassing waarbij een internetgebruiker zich kan inschrijven op geluidskanalen om allerlei audio-videobestanden (muzi…

Is podcast luisteren gratis?

Veel podcasts zijn gratis te beluisteren. Je kunt dan bijvoorbeeld extra afleveringen beluisteren, of je krijgt toegang tot (meer) oude afleveringen van de betreffende podcast.

Hoe een podcast luisteren?

Google Play Store Zo werkt de app: Download Podcast Addict uit de Play Store en open de app. Zoek je podcast op via het zoekvenster bovenaan de app, bijvoorbeeld bondcast. Tik op een aflevering en druk op de speelknop (play) om te luisteren.

Wat is een podcast maken?

Een podcast is een audio uitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag kan worden aangeboden door middel van webfeed. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder de radioamateurs. De term podcast is een samentrekking van iPod en broadcast.

Hoe vaak podcast?

En dat is ook niet zo gek, want de populariteit blijft stijgen. Een op de vier Nederlanders (26%) luistert dit jaar maandelijks naar een podcast. Twee jaar terug was dat nog net iets minder dan een op de vijf (18%). En de verwachting is dat dit alleen maar toeneemt, volgens het Digital News Report Nederland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven