Inhoudsopgave
Heb ik een bacteriële vaginose of schimmelinfectie?
Bacteriële infectie Het gaat gepaard met een vaginale witte afscheiding die abnormaal kan zijn in hoeveelheid, kleur (bijvoorbeeld bruine afscheiding of gele afscheiding) of geur. Ook pijn en jeuk zijn veel voorkomende kenmerken van bacteriële vaginose. Deze vaginale infectie komt vaker voor dan een schimmelinfectie.
Heb ik een schimmel of bacterie?
Het verschil tussen een schimmel en een bacterie is uit hoeveel cellen ze bestaan. Een bacterie is een eencellig organisme en een schimmel kan een- of meercellig zijn. Ook bevat een schimmel een kern daar waar een bacterie die niet heeft.
Hoe lang duurt het voordat een vaginale infectie over is?
Hoe lang duurt een vaginale schimmelinfectie? Een vaginale schimmelinfectie gaat meestal vanzelf over. In sommige gevallen duurt het enige weken voordat de jeuk en afscheiding overgaan. Je kunt zo’n infectie dus niet behandelen, maar er wel voor zorgen dat het herstel wordt versneld.
Heb ik een bacteriële vaginose?
Een bacteriële vaginose kun je herkennen aan de volgende symptomen: Grijswitte vaginale afscheiding. Onaangenaam ruikende vaginale afscheiding. Meer vaginale afscheiding dan normaal.
Wat zijn schimmels en bacteriën?
Schimmels en gisten zijn fungi. Dit zijn eukaryote micro-organismen (in het bezit van een celkern, mitochondriën en een endoplasmatisch reticulum ) waardoor ze zich onderscheiden van de bacteriën. Van planten verschillen ze door de afwezigheid van bladgroen, hierdoor is ook hun voedingswijze anders.
Is een schimmel een virus?
Schimmels kunnen net als een bacterie bestaan uit één cel. Maar er zijn ook schimmels, zoals paddenstoelen, die uit heel veel cellen bestaan. In tegenstelling tot bacteriën en virussen hebben schimmels wel celkernen. Een schimmel is een zogeheten aeroob: dat betekent dat die zuurstof nodig heeft om te kunnen groeien.
Wat zijn voorbeelden van infecties?
Bekende voorbeelden van infecties zijn: Urineweginfecties – bijvoorbeeld een blaasontsteking of prostaatontsteking, vaak veroorzaakt door een bacterie. Luchtweginfecties – zoals een keelontsteking of longontsteking, vaak veroorzaakt door een virus of bacterie. Buikgriep – door een infectie met een bacterie of parasiet in je maag – darmkanaal.
Hoe ontstaat een infectie?
Infecties kunnen in principe overal in je lichaam ontstaan. Infectieuze micro-organismen kunnen zich onder andere verspreiden door water, voedsel, insectenbeten, handen schudden, niezen en hoesten of seksueel contact. Symptomen verschillen per infectie. Algemene symptomen van een infectie zijn; roodheid, zwelling, warmte en pijn. Over een infectie
Welke infecties kunnen voorkomen worden door vaccinatie?
Tegen sommige infecties (bv. hiv) bestaan wel virusremmende middelen. Sommige virale (en ook bacteriële) infecties kunnen wel voorkomen worden door vaccinatie, bijvoorbeeld griep, bof, kinkhoest, polio, humaan papillomavirus