Wat kan je doen met linnen?

Wat kan je doen met linnen?

6 ideeën om je linnen te hergebruiken

  1. Een tipi voor je kinderen om verhalen en geheimen in te delen. Met 4 of 5 lange stukken hout, touw en een oud laken maak je een tipi in een hoek van je huis.
  2. Deze zomer: cinema in de tuin!
  3. Pimp je kussen.
  4. Het fort, diep in de …
  5. Picnic, in stijl.
  6. Doneren en recycleren.

Wat kun je doen met oude lakens?

Gooi ze dan niet weg! Je kunt je oude lakens goed gebruiken voor van alles in en om je huis. Bijvoorbeeld als strandmat, picknickkleed, opbergruimte of hangmat.

Hoe heet kun je damast wassen?

Leg het laken zo snel mogelijk in water. Was het heet, op 65 of 95 graden, met een zuurstofbleekmiddel. Maar centrifugeer het laag, op 400, 600 of 700 toeren. Dat scheelt kreukels.

Kan je linnen recyclen?

Het nadeel is alleen dat een blend, linnen met een niet-afbreekbare stof, niet of moeilijk te recyclen is. Daarnaast kun je ook kijken naar de wassing. Linnen krimpt namelijk bij de eerste wasbeurt. Daarom wordt de stof meestal voorgewassen voordat er een kledingstuk van wordt gemaakt.

Wat kun je maken van een dekbedovertrek?

Een dekbedovertrek bestaat uit heel veel meters stof. En van die stof kun je bijvoorbeeld kussentjes maken. Of een leuke jurk, afhankelijk van het patroon van het dekbedovertrek. Ook gordijnen zijn een optie.

Wat is een tafelkleed?

tafellinnen – Linnen dat wordt gebruikt bij het dekken van de tafel voor een maaltijd, zoals tafellakens en servetten.

Hoe krijg ik vlekken uit het tafellaken?

Dep als de vlek nog vers is met een vochtig vel keukenrol of een andere vochtige doek op de vlek tot deze haast niet meer zichtbaar is. Wrijf om de vlek volledig te verwijderen een vlekkenverwijderaar zoals Vanish Oxi Action in de vlek en doe deze vervolgens met een schepje Vanish als gewoon in de wasmachine.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven