Hoe lang last van Implanon?

Hoe lang last van Implanon?

De arts kan het staafje dan verwijderen. Daarna wordt de menstruatie weer normaal. Andere bijwerkingen zijn puistjes, hoofdpijn, zwaarder worden en pijnlijke of gevoelige borsten. Meestal gaat dit binnen 3 maanden over.

Heeft antibiotica invloed op Implanon?

Het gebruik van antibiotica heeft geen invloed op de werking van het hormoonstaafje.

Wat zit er in de Implanon?

IMPLANON NXT is een dun kunststof staafje ter grootte van een lucifer (4 cm bij 2 mm), waarin 68 mg van het hormoon etonogestrel is opgelost. Dit hormoon is een progestageen. In IMPLANON NXT zitten geen oestrogenen.

Waarom een Implanon?

Anticonceptiestaafje Implanon NXT biedt 3 jaar bescherming tegen zwangerschap. Je hoeft dus een lange tijd niet aan anticonceptie te denken. Het anticonceptiestaafje zit onzichtbaar in je bovenarm en is zo ontworpen dat het continu een lage dosis hormonen aan je lichaam afgeeft.

Heeft antibiotica invloed op de pil?

Antibiotica verminderen de werking van de pil dus niet. Maar als de dokter u een antibioticakuur voorschrijft, voelt u zich waarschijnlijk niet fit. En dan is het belangrijk om als gebruiker van de anticonceptiepil goed op te blijven letten. Want als u moet braken of last hebt van diarree, is de pil minder betrouwbaar.

Hoe betrouwbaar is de Implanon?

Het hormonaal implantaat is zeer betrouwbaar. De kans op zwangerschap is ongeveer 0,05%. Dit wil zeggen dat als 2.000 vrouwen gedurende 1 jaar het hormonaal implantaat gebruiken, er ongeveer 1 vrouw zwanger wordt.

Wat is een anticonceptie staafje?

Het hormoonstaafje voorkomt dat je zwanger wordt. De huisarts plaatst het staafje vlak onder de huid van je bovenarm. Het kan 3 jaar blijven zitten. Je hoeft er dus niet aan te denken.

Wat doet een staafje?

Een hormonaal implantaat (of anticonceptiestaafje) is een staafje zo groot als een lucifer. Het is gemaakt van flexibel plastic dat een dokter onder de huid in je bovenarm plaatst. Daar geeft het 3 jaar lang een kleine hoeveelheid vrouwelijk geslachtshormoon af. Dat hormoon belet dat je zwanger kan worden.

Waarom Hormoonstaafje?

Waarom anticonceptie staafje?

In het hormoonstaafje zit één hormoon, genaamd progestageen. Dit hormoon zorgt ervoor dat je geen eisprong hebt, waardoor je niet zwanger kan worden. Als er toch een eicel vrijkomt, kan die zich niet nestelen in de baarmoeder. Progestageen zorgt er namelijk ook voor dat het slijm aan de baarmoedermond dikker wordt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven