Welke wijn bij kapoen?

Welke wijn bij kapoen?

De keuze hangt onder meer af van de bijgerechten en de saus die u bij uw kalkoen geeft. Kiest u voor een witte wijn, ga dan voor een toegankelijke chardonnay-wijn die rijk is aan fruitigheid en niet op eiken vaten heeft gerijpt. Zijn volle, soms wat vettige smaak past goed bij het gebraden kalkoenenvlees.

Wat voor wijn bij ossenhaas?

Gaat u voor een rare of medium gebakken of gegrilde Ossenhaas, met slechts een vleugje peper en zout, dan is een volle, krachtige rode wijn met tannines als de Tempranillo, Rioja, Shiraz, Syrah, Sangiovese, Chianti Classico, Salentein, Pinot Noir, Merlot of Cabernet Sauvignon de ideale begeleider!

Welke wijn bij Kipsate?

Voor kipsaté kan in principe dezelfde wijn gebruikt worden. Rosé uit Zuid-Frankrijk, Australische Cabernet,Shiraz of Elzasser Pinot-gris of Gewürztraminer. Typisch sterke schapensmaak. Vlees van volwassen schapen heeft stevige wijnen nodig.

Wat voor wijn bij entrecote?

Entrecote – Gebakken, gegrild

  • Bordeaux (rood)
  • Cabernet sauvignon.
  • Cabernet-merlot.
  • Lalande-de-Pomerol.
  • Malbec (Argentinië)
  • Pomerol.
  • Saint-Emilion en satellieten.

Welke wijn bij een tournedos?

Er zijn legio wijnen van over de hele wereld die je met je tournedos kunt combineren. Over het algemeen vind je die in de wat zuidelijkere landen van Europa, of waar dan ook in de Nieuwe Wereld. Steekwoorden: Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Vino Nobile, Amarone, Shiraz, Rioja.

Welke wijn bij gemarineerde kip?

Een goede keuze is een lichte fruitige rode wijn of een volle witte wijn. Bij gebakken of gekookte kipfilet past een Chardonnay of Pinot Noir perfect. Bij gegrilde kipfilet smaakt een Pinot Noir of een lichte Syrah goed. Een gegrilde kip matcht goed met een Chardonnay of Viognier.

Welke wijn bij gevulde kalkoen?

Gebraden kalkoen is lekker met een Chardonnay, Pinot Gris of een volle Pinot Noir. Gevulde kalkoen met vruchten is lekker met een volle en fruitige Chardonnay. Een zachte wijn van de Pinot Noir is een goede match met gebakken kalkoenfilet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven