Hoeveel Nederlanders zijn er in Afghanistan?

Hoeveel Nederlanders zijn er in Afghanistan?

Hoeveel Nederlanders zijn er op dit moment in Afghanistan? Er zijn nog 459 Nederlanders en mensen met een Nederlandse verblijfsvergunning in Afghanistan, inclusief kerngezinsleden. Dit is op basis van de beschikbare informatie van 15 september 2021.

Hoeveel Afghanen wonen in Afghanistan?

Afghanistan is een land dat zowel tot Centraal-Azië als Zuid-Azië wordt gerekend. Het land heeft een bevolking van bijna 37 miljoen mensen, die wonen op een grondgebied van ruim 652.000 km².

Hoeveel Afghanen zijn er naar Nederland gevlucht?

Daarnaast zijn er ruim 200 gezinsleden van Afghanen die al geëvacueerd zijn en in de asielprocedure zitten, en een onbekend aantal gezinsleden van 78 Afghaanse statushouders, die ook recht hebben op gezinshereniging. In totaal gaat het vermoedelijk om maximaal enkele duizenden evacués.

Hoeveel ambassadepersoneel in Afghanistan?

Momenteel zijn er nog 650 Amerikaanse militairen in Afghanistan om onder meer de ambassade te beschermen. Ook de Britten zenden tijdelijk militaire versterking. Genoemde landen nemen ook maatregelen om Afghaanse tolken en andere (oud-)medewerkers het land uit te krijgen.

Hoeveel Nederlanders geevacueerd Afghanistan?

De hoofdpunten. Er zijn in totaal 1.897 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. In Afghanistan bevinden zich nog 459 Nederlanders.

Hoeveel mensen wonen er in Afghanistan 2021?

In Afghanistan wonen zo’n 38,9 miljoen mensen (2021). Van de bevolking bestaat meer dan 40% uit Pathanen, ook wel Afghanen genoemd.

Waar wonen Afghanen in Nederland?

In de gemeente Amsterdam wonen de meeste Afghanen, namelijk 3,0 duizend (grafiek 3). Ook in Rotterdam en Den Haag wonen relatief veel Afghanen: respectievelijk 2,1 en 1,6 duizend.

Wie is ambassadeur in Afghanistan?

Zo beleefden de Nederlandse ambassadeur en commandant de evacuatie in Afghanistan. Ze probeerden in chaotisch Kabul zo veel mogelijk mensen te evacueren. Voor het eerst vertellen ambassadeur Caecilia Wijgers en militair commandant Tijs over acht dagen tussen doodsangst en vrijheid.

Hoeveel ambassades heeft Nederland?

Wereldwijd is Nederland via zo’n 140 ambassades en consulaten vertegenwoordigd.

Wat doen die Nederlanders in Afghanistan?

De Tweede Kamer dwong het kabinet vorige week woensdag ook zogenoemde ‘Afghaanse helpers’ in veiligheid te brengen. Afghanen die hebben gewerkt als kok of beveiliger voor de Nederlandse missie of voor hulpprojecten die met Nederlands geld werden gefinancierd, maar ook vrouwenrechtenactivisten die gevaar lopen.

Hoeveel Afghanen zijn geevacueerd?

Daar worden ze opgevangen door Nederlandse diplomaten die hen helpen om zelf via lijnvluchten verder te reizen naar Nederland, zo bevestigt Buitenlandse Zaken. In totaal zitten ongeveer tweehonderd Afghanen met een dubbele nationaliteit aan boord.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven