Wat zijn de wettelijke bepalingen met betrekking tot de uitbetaling van salaris?

Wat zijn de wettelijke bepalingen met betrekking tot de uitbetaling van salaris?

Salaris op tijd betalen De arbeidsovereenkomst regelt wanneer. Bij weekloon mag uitbetaling nooit langer duren dan een maand. Bij maandloon ligt de grens bij een kwartaal. Als uw werkgever door nalatigheid uw loon te laat betaalt, kunt u aanspraak maken op verhoging.

Wie is verantwoordelijk voor het naleven van de Arbowet?

Werkgevers zijn primair verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden in de onderneming. De Inspectie SZW kan een boete opleggen of zelfs een proces-verbaal opmaken als een bedrijf zijn verplichtingen ter bescherming van zijn werknemers niet nakomt. …

Wie is aansprakelijk bij schade werknemer?

Is er sprake van schade, die de werknemer in een privésituatie of buiten werktijd veroorzaakt, dan is de werknemer zelf aansprakelijk. Zo is de schade aan de bedrijfsauto, die de werknemer gebruikte voor een privéaangelegenheid niet voor rekening van de werkgever, maar is de werknemer hiervoor zelf verantwoordelijk.

Hoeveel moet mijn werkgever mij betalen bij ziekte?

U ontvangt in het 1e ziektejaar minstens 70% van uw loon en minimaal het minimumloon. U kunt meer loon doorbetaald krijgen als hier afspraken over staan in uw cao of in uw arbeidsovereenkomst. Bent u ziek vanwege orgaandonatie, zwangerschap of bevalling? Dan krijgt u 100% van uw loon.

Wie is er verantwoordelijk voor de uitvoering van de Arbowet?

Arbobeleid is alles wat uw werkgever doet om u veilig en gezond te laten werken. Uw werkgever is volgens de Arbowet verplicht om hiervoor te zorgen. Uw werkgever stelt het arbobeleid op in samenwerking met de vertegenwoordiging van werknemers (ondernemingsraad, personeelsvereniging, vakbonden).

Welke minister is verantwoordelijk voor de Arbowet?

Werk en bestaanszekerheid voor iedereen: samen werken voor samen leven. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk in Nederland.

Wie is aansprakelijk bij detachering?

Een uitzendkracht die tijdens zijn werkzaamheden schade lijdt kan zowel het uitzendbureau (de formele werkgever) als de inlener (de materiële werkgever) op grond van artikel 7:658 lid 4 BW aansprakelijk stellen. Dit kan alleen wanneer het uitzendbureau en/of de inlener tekort is geschoten in zijn zorgplicht.

Kan werkgever werknemer aansprakelijk stellen?

De werknemer is niet aansprakelijk, behalve als de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid. Daar is overigens niet snel sprake van. De opzet moet zijn gericht op het toebrengen van schade aan de werkgever (of de derde) en bewuste roekeloosheid wordt op één lijn gesteld met een ernstig verwijt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven