Welk wetsuit bij welke temperatuur?

Welk wetsuit bij welke temperatuur?

Wetsuits zijn verplicht bij een watertemperatuur van 16 tot 18 graden. Wetsuits zijn optioneel bij een watertemperatuur van 18 tot 20 graden. Wetsuits zijn verboden bij een watertemperatuur van 20 graden of warmer. Boven de 31 graden wordt er niet gezwommen.

Kun je zwemmen in een wetsuit?

Je kunt met een wetsuit al vroeg in het buitenwater zwemmen, ook al is de watertemperatuur nog laag. Wanneer het nog echt koud is, kun je ook kiezen voor extra bescherming zoals: neopreen handschoenen, neopreen sokken of een neopreen badmuts.

Welke water temperatuur?

Zo wordt het vet van eten door koud water sneller hard en vertraagt het je spijsvertering en zorgt koud water dat je bloedvaten samentrekken. Bij warm water zetten je bloedvaten juist uit, waardoor gifstoffen makkelijker en sneller verdwijnen. Een goede temperatuur voor drinkwater ligt tussen de 10 en 15 graden.

Welk wetsuit moet ik aan?

Over het algemeen heb je om in Nederland in de winter te surfen een wetsuit van 5/4 mm (en surfschoenen, surfhandschoenen en een cap) nodig, voor het najaar een wetsuit van >4/3 mm en in de zomer een >2/2mm. Op echt warme zomer dagen kun je ook in een shorty of badkleding surfen.

Welke wetsuit voor suppen?

Let op voor het suppen adviseren wij een wetsuit met een 3- 4 sterren flexibiliteit. Hiermee zit het pak heerlijk om het lichaam en kun je uitstekend peddelen tijdens het suppen.

Waar let je op bij het kopen van een wetsuit?

Een wetsuit moet strak zitten zodat er geen water doorheen stroomt tijdens het zwemmen, maar niet te strak dat je er niet meer in kan bewegen. Er mag in een pak wel water komen, dat opwarmt, maar het mag er niet doorheen stromen. Bij verschillende winkels is er ook een mogelijkheid om de wetsuits te passen.

Hoe lang zwemmen in koud water?

In het algemeen geldt dat je 1 minuut per graad Celsius watertemperatuur in het water kan blijven. Als het water twee graden is, kun je volgens die regel maximaal 2 minuten zwemmen. Niet iedereen is hetzelfde, dus luister vooral ook naar je lichaam en verlaat het water eerder als dat nodig is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven