Wat te doen tegen zweten op je hoofd?

Wat te doen tegen zweten op je hoofd?

Wel zijn er dingen die je kunt doen om overmatig transpireren op je hoofd te verminderen:

  1. Ga vaker sporten. Ja, je gaat ervan zweten.
  2. Draag lichte kleding van natuurlijke materialen. Bij warm weer houdt kleding van een materiaal als linnen je koel.
  3. Vermijd cafeïne en pittig eten.
  4. Ontspan.
  5. Vraag je huisarts om advies.

Hoe ontstaat hyperhidrosis?

De oorzaak van hyperhidrosis is meestal niet bekend. Men spreekt dan van idiopathische hyperhidrosis. Waarschijnlijk ontstaat de prikkel om te gaan zweten in de hersenen. Er is een belangrijke erfelijke component: bij 30-50% van de mensen met hyperhidrosis komt het in de familie voor.

Kan je hoofdhuid zweten?

U kunt zweten aan de binnenkant van de handen, in de oksels, in het gezicht of op de hoofdhuid, op de borst en rug, in de liezen en onder de voetzolen. Veel zweet kan zorgen voor sterke geuren, zoals zweetvoeten. Zweetvoeten vergroten ook de kans op bepaalde ziekten van de huid en de nagels, zoals schimmels.

Wat helpt tegen hyperhidrosis?

Aluminiumchloride. Als u last heeft van overmatig zweten, begint de behandeling bij de huisarts. Hij kan u een oplossing van aluminiumchloride voorschrijven die goed kan helpen bij het verminderen van het overmatig zweten aan de handen, voeten en in de oksels.

Hoe wordt hyperhidrosis vastgesteld?

Een dermatoloog kan de exacte lokatie van de hyperhidrose vaststellen met een jodium-zetmeeltest. Deze test kan plaatsvinden voor de behandeling of achteraf om het effect te beoordelen.

Wat is de oorzaak van overmatig zweten?

Oorzaak van overmatig zweten. De oorzaak van overmatig zweten is meestal onbekend en daarom spreekt men ook wel van ideopatische hyperhidrosis of primaire hyperhidrosis. De oorzaak van ‘gewoon’ zweten is een hogere temperatuur van het lichaam. Je zenuwen geven als gevolg van de warmte een signaal aan de zweetklieren om zweet te produceren.

Wat is overmatig zweten op de rug?

Onderrug: deze vorm herkent waarschijnlijk iedereen, want overmatig zweten op de rug is veel voorkomend. Het lastige hierbij is echter dat overmatig zweten op de rug lastig te behandelen is, aangezien het een dermate groot oppervlak is. Bij overmatig transpireren wordt er veel gezweet zonder dat er (erg) veel inspanning geleverd wordt.

Wat is de oorzaak van zweten?

De oorzaak van ‘gewoon’ zweten is een hogere temperatuur van het lichaam. Je zenuwen geven als gevolg van de warmte een signaal aan de zweetklieren om zweet te produceren. Bij secundaire hyperhidrose worden de zweetklieren ergens door gestimuleerd of zijn ze overactief en maken hierdoor te veel zweet aan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven