Hoe roep je een ober in het Italiaans?

Hoe roep je een ober in het Italiaans?

Een tafel reserveren en bestellen

Nederlands Italiaans
Ober! Cameriere!
Mag ik de menukaart? Mi porti il menu, per favore?
Mag ik de wijnkaart? Mi porti la liste dei vini, per favore?
Mag ik bestellen? Posso ordinare?

Wat zeggen als ober?

Een gast begroeten Als je druk bent met iets anders, zwaai of glimlach dan even vriendelijk en zeg dat je er zo aan komt, zodat ze weten dat je hen hebt opgemerkt. Loop nu naar de gast of gasten toe, en heet hen welkom in het restaurant.

Wat is de kelner?

ober. mannelijke bediende die voor zijn beroep of als bijbaan drankjes, gerechten e.d. serveert in horecagelegenheden, zoals een café of restaurant; ober.

Is ober mannelijk of vrouwelijk?

DE: Ober vielleicht doch. NL: Of misschien wel. DE: Er sagt zum Ober: NL: Hij zegt tegen de ober: DE: Ober, eine Flasche Champagner….der Ober.

der Ober de ober (m) ; de kelner (m) ; tafelbediende (znw.) ; de bedienden ; de obers ; restaurantbedienden (znw.)
Ober bediende ; steward

Wat is servizio?

Dit zijn de kosten die je betaalt voor het ‘couvert’, het dekken van de tafel, het bestek, het water en het mandje brood (dat nooit ontbreekt). Deze servicekosten worden ook wel beschouwd als fooi. Soms zie je ook op de bon of op de menukaart de volgende frase: ‘servizio incluso’.

Wat is onbeleefd in Italië?

Je wegsturen is onbeleefd in Italië, dus als jij niet om de rekening vraagt, kun je lang wachten. Wat je in de supermarkt al niet mag, accepteert de marktkoopman al helemaal niet: het vastpakken en bekijken van de koopwaar. Er zijn fanatiekelingen die zelf klappen uitdelen, hebben we vernomen.

Wat zijn de taken van een serveerster?

Kelners en serveersters voorzien gasten besteld eten en drinken, Zij werken meestal in restaurants, bars en hotels. Het gaat hierbij om het dekken van tafels, het serveren van eten of drinken en rekenen af.

Wat doet een kelner in de horeca?

Je doet de mise-en-place van de zaal, zet deze op orde en dekt de tafels. Je ontvangt de klanten, stelt hen de gerechten voor, neemt de bestellingen op en geeft ze door aan het buffet- en/of keukenpersoneel. Je serveert de gerechten, die je soms in porties verdeelt en op de borden schikt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven