Wat doet bijenpollen voor je lichaam?

Wat doet bijenpollen voor je lichaam?

Bijenpollen of stuifmeelpollen zijn een rijke bron aan vitaminen, waaronder ook vitamine D en B12, wat ze tot een waardevolle aanvulling maken en zeker voor mensen die geen vlees eten. Verder bevatten ze ook heel wat eiwitten, vetzuren, koolhydraten en mineralen.

Wat doet stuifmeelkorrels?

Stuifmeel heeft een zeer goede werking bij: bloedarmoede, astma, bronchitis, hooikoorts, vermoeidheid, leveraandoeningen, darmklachten, acné, nervositeit, enz. Stuifmeel is gezond en goed voor jong en oud. Er is geen enkel natuurlijk kant-en-klaar product waar zoveel essentiële voedingsstoffen in zitten als stuifmeel.

Hoe lang blijven bijenpollen goed?

Stuifmeelkorrels worden gevriesdroogd. Het advies is om ze droog en goed afgesloten te bewaren. Goed afgesloten is stuifmeel langer dan 1 jaar houdbaar.

Wat bevat stuifmeelkorrels?

Chemische samenstelling. Stuifmeel bestaat vooral uit eiwitten (7 – 35 %), koolhydraten (15 – 35 %), vetten (2 – 15 %) en water (5 – 40 %) en daarnaast uit mineralen (kalium, magnesium, calcium, ijzer, fosfor, zwavel, mangaan, silicium, koper) en aminozuren.

Hoe smaakt bijenpollen?

De korrels kunnen heel erg variëren in kleur en smaak. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke bloem of bloemen het stuifmeel afkomstig is. Soms heeft het stuifmeel een licht zoetige en nootachtige smaak, soms is de smaak heel erg bitter. Probeer maar eens bijenpollen van verschillende herkomst te proeven.

Is stuifmeel eetbaar?

Stuifmeelkorrels, of ook wel bijenpollen genoemd, zijn kleine bolletjes stuifmeel die de bijen aan de pootjes hebben kleven. Door een beetje nectar en speeksel eraan toe te voegen ontstaan er kleine bolletjes. Deze bolletjes brengen zij normaal gesproken naar het nest, maar je kunt ze dus ook zelf eten.

Welke vitamine in stuifmeelkorrels?

Stuifmeel bevat onder andere 30 procent eiwitten (waarvan 10 procent als vrije aminozuren), 30 procent koolhydraten, 20 procent vetten (waarvan de helft meervoudig onverzadigde vetzuren) en mineralen. De volgende vitaminen zijn in stuifmeel aanwezig: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, BI2, C, D, E en K.

Waar smaken bijenpollen naar?

Soms heeft het stuifmeel een licht zoetige en nootachtige smaak, soms is de smaak heel erg bitter. Probeer maar eens bijenpollen van verschillende herkomst te proeven.

Waar wordt stuifmeel van gemaakt?

Stuifmeel, dat is dat oranje poeder op de meeldraden van de lelie, zoals je ziet op de foto. Het wordt gemaakt door de helmknoppen van de mannelijke bloemen en is eigenlijk het plantaardige equivalent van sperma.

Hoe eet ik bijenpollen?

Je kunt de bijenpollen gewoon los eten, maar daar moet je van houden! Ik strooi ze graag over een broodje met pindakaas, of over mijn haverontbijtje als mooie versiering. Je kunt ze ook door je smoothie mengen, voor een extra boost energie!

Waar is stuifmeel voor?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven