Hoe moet ik metronidazol innemen?

Hoe moet ik metronidazol innemen?

metronidazol

  1. Metronidazol is een antibioticum.
  2. Bij infecties van het maagdarmkanaal, bijvoorbeeld giardiasis, amoeben-dysenterie en dientamoeba-infecties.
  3. Tabletten: innemen met een half glas water.
  4. Een kuur duurt meestal niet langer dan 10 dagen.

Wat is metronidazol creme?

Wat doet metronidazol op de huid en waarbij gebruik ik het? Metronidazol is een antibioticum. Het bestrijdt bacteriën en amoeben. Artsen schrijven het voor bij rosacea, eikelontsteking en huidinfecties.

Welke medicijnen tegen Giardia?

Behandeling. Giardia is met twee middelen te behandelen: fenbendazol, de werkzame stof van een specifiek ontwormingsmiddel, of metronidazol, een type antibioticum. Er zijn Giardia-soorten die niet gevoelig zijn voor metronidazol maar wel voor fenbendazol, en andersom.

Wat is metronidazol Aurobindo 500 mg?

Het bevat metronidazol als werkzame stof. Metronidazol Aurobindo wordt bij volwassenen en kinderen gebruikt: Bij de behandeling van infecties van de urinebuis of van het slijmvlies van de vagina, de zogenaamde “witte vloed” bij vrouwen (Trichomoniasis, Gardnerella vaginalis). Bij de behandeling van Amoebiasis.

Wat zit er in metronidazol?

Over dit geneesmiddel

Werkzame stof: METRONIDAZOL
ATC: D06BX01 – Metronidazole
Hulpstoffen: CETOSTEARYLALCOHOL, EMULGEREND, TYPE A/ TYPE B (MENGSEL) CETYLALCOHOL MELKZUUR (E 270) NATRIUMLAURILSULFAAT (E 487) WATER, GEZUIVERD
Farmaceutische vorm: Crème
Toedieningsweg: Cutaan gebruik

Welke voeding bij Giardia?

Voedsel zonder koolhydraten ondersteunt het “verhongeren” van giardia. Het beste is dus vers vlees of Carnibest vers diepvries voer. Wanneer u dit niet kunt of wilt geven, is blikvoer van goede kwaliteit zonder granen een alternatief.

Hoe snel werkt flagyl 500 mg?

Werkt binnen enkele dagen. Bij infecties van het maagdarmkanaal, bijvoorbeeld giardiasis, amoeben-dysenterie en dientamoeba-infecties. Ook bij infecties van de geslachtsorganen, zoals trichomonas, eikelontsteking en bacteriële vaginose.

Hoeveel mg metronidazol?

Volwassenen 1 g Metronidazol Aurobindo als eenmalige gift, gevolgd door 500 mg, 3 maal daags gedurende 24 uur tot voor de operatie niet meer mag worden gegeten. Kinderen < 10 jaar: 15-30 mg/kg lichaamsgewicht per dag in 2-3 giften voor 7 dagen, of 40 mg/kg lichaamsgewicht als enkele dosis. Maximaal 2000 mg per dosis.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven