Kun je zomaar een proefrit maken?

Kun je zomaar een proefrit maken?

Een proefrit maken moet gewoon kunnen. Dit kan veilig, zoals gezegd ben je meestal maar in je eentje in de auto (je kroost mag mee zodra je de auto hebt) en als je de boel goed ontsmet en eventueel een mondkapje draagt, kun je het risico beperken. En je wil toch een beeld hebben bij die auto die je koopt.

Hoelang proefrit auto?

Er is geen standaard lengte verbonden aan een proefrit met een auto. De een heeft genoeg gemerkt na een aantal minuten, de ander wil nog even wat langer rijden. Belangrijk is om met de eigenaar af te spreken hoe lang er gereden gaat worden. Doe dit dus van tevoren.

Hoe werkt een proefrit nieuwe auto?

Maak de proefrit overdag en bij goed daglicht. Zo kunt u de auto en eventuele schades goed bekijken. Denk ook na over het tijdstip van de rit: is er bijvoorbeeld kans op file? Stippel van tevoren een route uit over verschillende soorten wegdek.

Hoe oud moet je zijn voor een proefrit?

Voor het maken van een proefrit dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig autorijbewijs.

Hoe ding je af op een auto?

Een particulier wil doorgaans zo snel mogelijk van zijn auto af. Je kunt hem/haar onder druk zetten door te zeggen dat je nog een soortgelijke auto hebt gezien voor dezelfde prijs, waar je ook nog even wilt gaan kijken. Cash betalen kan de deal sneller rond maken.

Is een proefrit mogelijk?

BOVAG: “De proefritten aan huis, of vanaf een openbare plek zijn gewoon mogelijk zijn, onder voorwaarden vergelijkbaar met die bij het afleveren van een besteld voertuig. Dus met maximaal twee personen, 1,5 meter afstand en passende hygiënemaatregelen. Dat is door het ministerie van I&W ook aan BOVAG bevestigd.

Wat moet je vragen bij een proefrit?

Vertel hem wat je bevalt aan de auto en vertel ook wat is tegengevallen. Misschien dat er oplossingen zijn. Natuurlijk wil de verkoper het liefst dat je meteen een besluit neemt, maar laat je niet opjagen. Zeg gewoon dat je nog meer auto’s wilt proefrijden voor je een definitieve keuze maakt.

Hoeveel kun je van een nieuwe auto afkrijgen?

Als je uitgaat van de aankoop van een nieuwe auto, exclusief inruil, dan liggen de maximale kortingen meestal rond de 8%. Doorgaans is dit net iets boven de inkoopprijs zodat de dealer ook nog een klein stukje marge (winst) aan overhoudt.

Wat is een testrit?

Een testrit maakt vaak het verschil bij het kopen van een auto. Daarom raden wij aan om voor elke testrit een verklaring af te sluiten met de potentiële koper. Dit om uzelf in te dekken bij een ongeluk, schade of zelfs diefstal van uw voertuig.

Welke vragen stellen als je een auto koopt?

Vragen die je altijd moet stellen

  • Vraag of je de onderhoudsgeschiedenis mag inzien.
  • Vraag of je de APK keuring mag inzien.
  • Vraag of de auto ooit schade heeft gehad of betrokken is geweest bij een ongeluk.
  • Vraag naar de kilometerstand en vraag of de eigenaar kan aantonen dat deze klopt.
  • Vraag naar gebreken.

Hoeveel procent marge op occasion?

Ga daarom op zoek naar informatie over de inruil- en marktwaarde van de auto die je op het oogt hebt. Op basis van die informatie kun je vervolgens een realistisch bod uitbrengen. Een marge van 10 tot 15 procent om te onderhandelen op de vraagprijs van occasions is bijvoorbeeld vaak wel mogelijk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven