Kan ik na vaccinatie naar buitenland?

Kan ik na vaccinatie naar buitenland?

Nederlandse vaccinatie erkend in alle EU-landen Alle EU-landen moeten vaccins accepteren die de EMA heeft goedgekeurd. Ook als een EU-land dat vaccin zelf niet heeft gebruikt. Nederland heeft geen invloed op de eisen die niet-EU-landen stellen aan vaccinaties en vaccinatiebewijzen.

Wat heb je nodig om te vaccineren?

Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart). Aanvullende informatie van uw behandelend arts (als dit nodig is).

Hoeveel vaccins heb je nodig?

U krijgt 2 vaccinaties als u: Een prik krijgt met een vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca. Dan krijgt u 2 vaccinaties van hetzelfde merk vaccin. Ouder dan 80 jaar bent of een verzwakt immuunsysteem heeft.

Waar vaccinatieboekje kopen?

Gele boekje vanaf nu in ANWB-winkels te koop, volgende week ook in boekenzaken. Het felbegeerde gele vaccinatieboekje ligt vanaf vandaag bij de ANWB in de winkel en is vanaf begin volgende week ook in boekhandels verkrijgbaar.

Wat kost een vaccinatieboekje?

Kosten vaccinaties

Overige kosten (per persoon) Prijs 2021 Prijs 2022
Recept voor medicatie (malaria, hoogteziekte, etc.) (tijdens afspraak) € 9,95 € 9,95
Recept voor medicatie (malaria, hoogteziekte, etc.) per mail (zonder afspraak, incl. email consult) € 32,45 € 32,95
Vaccinatieboekje € 5,95 € 5,95

Wat als ik gevaccineerd ben in het buitenland?

Personen die in België verblijven en die in het buitenland gevaccineerd werden met een vaccin dat goedgekeurd is door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) ((opent in nieuw venster)) of met het Covishield-vaccin kunnen hun vaccinatie laten registreren door een huisarts in de centrale vaccinatiedatabank.

Hoeveel dagen na vaccinatie op vakantie?

Volgens onderzoek zijn mensen immers 14 dagen na de laatste prik voldoende beschermd. Dit betekent dat mensen 14 dagen moeten wachten na hun laatste prik voordat zij met een vaccinatiebewijs naar een evenement of horecagelegenheid kunnen gaan.

Welke vaccinaties op welke leeftijd?

Op welke leeftijd krijgen kinderen welke vaccinaties?

6 tot 9 weken DKTP + HepB + Hib Pneu
11 maanden DKTP + HepB + Hib Pneu
14 maanden BMR MenC
4 jaar DKTP
9 jaar DTP BMR

Wat als je ongemerkt Corona hebt tijdens vaccinatie?

De vaccinatie zal niet gebeuren als je koorts of een acute infectieziekte hebt. Ook niet wanneer je één van de symptomen van COVID-19 hebt. Evenmin zullen de mensen die allergisch zijn voor een bestanddeel van het vaccin of die bij een vroegere vaccinatie een ongewenste reactie kregen, niet gevaccineerd worden.

Hoeveel procent beschermt Pfizer na 1 prik?

Na de vaccinatie maakt je lichaam antistoffen aan. 7 tot 14 dagen na de eerste vaccinatie met Pfizer of Moderna is 90% van de mensen beschermd tegen corona. We weten nog niet precies hoe lang de bescherming duurt. Na een aantal weken nemen de antistoffen af en is de bescherming wat minder goed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven