Wat is de beste kinesiotape?

Wat is de beste kinesiotape?

CureTape is een kinesiotape die zeer populair is bij (top)sporters. Sporters gebruiken de tape om beter te herstellen na een zware inspanning. De tape heeft een stabiliserend effect op gewrichten en stimuleert spierfuncties en lymfedrainage.

Hoe werkt kinesiotape?

Bij het aanbrengen van kinesiotape worden de spieren en gewrichten in (uit)gerekte positie gebracht, vervolgens wordt de tape op de huid aangebracht. Op deze manier blijft volledige bewegingsuitslag mogelijk. Wanneer het lichaamsdeel terug gaat in de natuurlijke ontspannen houding, tilt de tape de huid iets op.

Waarom helpt tapen?

Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting.

Wat doet Kinesiology tape?

De behandelmethode met kinesiotape zal er op den duur voor zorgen dat de houding wordt verbeterd en de klachten aanzienlijk verminderd worden. Kortom, kinesiotape/medicaltape zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie, voert vocht af, ondersteunt en corrigeert de houding en stimuleert het herstel.

Hoe werkt CureTape?

Hoe werkt kinesiologische tape? Kinesiologische tape, meestal Kinesiotape genoemd, heeft een elasticiteit die overeenkomt met de elasticiteit van de huid. Bij het juist aanbrengen van de tape worden, zover mogelijk, eerst de spieren en gewrichten op rek gebracht, waarna de kinesiologische tape wordt aangebracht.

Waarom schouder tapen?

Bij overbelasting rekken de structuren uit waardoor de schouder instabieler wordt en sneller uit de kom kan schieten. Door de stabiliteit van de tape zal je een stuk minder pijn en een positief verschil ervaren in je dagelijkse activiteiten.

Waarom rug tapen?

Het gebruik van kinesiotape kan een hele goede en effectieve manier zijn om de pijn en klachten in de onderrug aan te pakken. De kinesiotape zorgt ervoor dat de spanning in de rug verminderd, waardoor de natuurlijke houding en beweging wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat het herstelproces versneld wordt.

Kun je met Fysiotape douchen?

Douchen, zwemmen of baden is daarom geen probleem. Het katoen in de tape neemt wel wat water op, na douchen of zwemmen is het aan te raden de tape droog te deppen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven