Hoe vind je een antecedent?

Hoe vind je een antecedent?

Datgene waarnaar een betrekkelijk voornaamwoord verwijst, heet het antecedent. Dat kan één woord zijn, maar ook een hele zin. Het boek is het antecedent van dat in de zin ‘Het boek dat ik schrijf, wordt prachtig. ‘ In een boom die vroeg bloeit is een boom het antecedent van die.

Wat zijn antecedenten politie?

De politie. Iedereen die bij de politie wil werken moet van onbesproken gedrag zijn en mag geen strafblad hebben. Het antecedentenonderzoek omvat het inwinnen van gegevens over betrokkene uit de volgende registers: het strafregister, het algemene documentatieregister, en de politieregisters.

Wat is een antecedent Grieks?

Antecedent of correlatief is een grammaticaal begrip uit de taalkunde en is de naam voor het woord waarnaar een ander woord, meestal een betrekkelijk voornaamwoord, verwijst. De woordgroep ‘De filosoof’ is het antecedent van de anafoor ‘Hij’. …

Hoe vind je het persoonlijk voornaamwoord?

Een persoonlijk voornaamwoord verwijst naar iemand, zoals ik, jij, hij, jullie etc. Maar het kan ook naar iets verwijzen, zoals het….In plaats van hun of hen, kun je ook ze gebruiken.

  1. Zij stuurt hun de verslagen vanmiddag.
  2. Zij stuurt de verslagen vanmiddag aan hen.
  3. Zij stuurt ze de verslagen vanmiddag.

Hoe werkt een antecedentenonderzoek?

Antecedent is het Latijnse woord voor incident. Tijdens een antecedentenonderzoek kijk je dus naar incidenten uit het verleden. Vaak gaat het om een onderzoek naar het verleden van een persoon, bijvoorbeeld een sollicitant. Een antecedentenonderzoek wordt ook wel pre-employment screening genoemd.

Wat is een persoonlijk voornaamwoord?

Persoonlijke voornaamwoorden verwijzen naar levende wezens of zaken, zonder die verder bij de naam te noemen: ik, jou, zij, hen, hem, etc. De vorm hangt af van: de ‘persoon’: Als we over onszelf praten, gebruiken we de eerste persoon. Als je mensen aanspreekt, gebruik je de tweede persoon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven