Hoe schrijf je de G?

Hoe schrijf je de G?

Maar klopt dit wel? Sla een krant open en je ziet hem staan, neus in je favoriete tijdschrift en daar verschijnt hij en ook op deze website gebruiken we hem: de kleine letter g zoals hij in de lettertypes Times New Roman en Calibri is gevormd. Met een streepje bovenop zijn bolletje.

Wat is de hoofdletter P?

1) (Hoofdletter) Fosfor (element); Pater, Papa (paus), Pius (vrome); versnelling (in natuurkundige formules) 2) (Kleine letter) pagina: bladzijde; piano: zacht.

Waar hoofdletters?

Hoofdletters gebruik je alleen voor namen van personen, bedrijven, instellingen, merken, wetten, boeken, aardrijkskundige plaatsen, talen, dialecten, volkeren, feestdagen en historische gebeurtenissen. Ook afleidingen van namen en namen in samenstellingen schrijf je met een hoofdletter.

Hoe schrijf ik een hoofdletter F?

Begin met het oefenen van de hoofdletter op de stippellijnen en schrijf hem daarna zo netjes mogelijk tussen de lijnen. Begin bij de punt en maak de letter net zo groot als het voorbeeld. Op de laatste lijn staan geen stippen meer. Daar kun je laten zien hoe goed jij de hoofdletter F al kunt schrijven!

Hoe maak je een hoofdletter É?

U maakt een hoofdletter van de eerste letter van een zin en laat alle andere letters klein door op Als in een zin te klikken. Als u hoofdletters in uw tekst wilt uitsluiten, klikt u op kleine letters. U maakt hoofdletters van alle letters door op HOOFDLETTERS te klikken.

Is het u of u?

Moet het persoonlijk voornaamwoord u met een hoofdletter geschreven worden? Nee, u krijgt een kleine letter. Dat geldt ook voor het bezittelijk voornaamwoord uw. In speciale gevallen is een hoofdletter op een andere plaats dan aan het begin van een zin wel mogelijk.

Waar komen hoofdletters vandaan?

Kapitalen zijn het tegenovergestelde van de onderkast (de kleine letters). De kapitaal komt het meest voor als hoofdletter: aan het begin van een naam en aan het begin van een zin. Maar kapitalen worden ook gebruikt in afkortingen (bijvoorbeeld DNS of DHCP).

Hoe schrijf je de hoofdletter W?

De naam van een wet begint met een hoofdletter (vaak de w van wet): Wet maatschappelijke ondersteuning, Wet openbaarheid van bestuur, Wet werk en bijstand, Algemene nabestaandenwet, Gemeentewet, Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding, Crisis- en herstelwet, enz.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven