Hoe ziet een encyclopedie eruit?

Hoe ziet een encyclopedie eruit?

Encyclopedieën kunnen algemeen van aard zijn en artikelen bevatten over allerlei onderwerpen, of ze kunnen gespecialiseerd zijn – bijvoorbeeld een medische encyclopedie of een taalkundige encyclopedie. Bovendien bestaan er encyclopedieën voor bepaalde doelgroepen zoals de Encyclopedie voor de jeugd.

Wat was het doel van de encyclopedie?

Deze encyclopedie wilde mensen kennis bijbrengen en vooral: zelf laten nadenken. In totaal bestond de Encyclopédie uit ongeveer 72.000 artikelen, waarvan Diderot er ongeveer 6000 had geschreven.

Welke bevolkingsgroep maakte de eerste encyclopedie?

De Encyclopédie ou dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers (“Encyclopedie of beargumenteerd woordenboek van de wetenschappen, kunsten en beroepen”) was een intellectuele en artistieke onderneming die het boegbeeld werd van de Verlichting in Frankrijk in de 18e eeuw.

Wat is encyclopedie wikikids?

Een encyclopedie is een naslagwerk waarin veel uiteenlopende onderwerpen worden uitgelegd in de vorm van (meestal niet al te lange) teksten, artikelen genoemd. In een algemene encyclopedie staan die artikelen geordend van de letter A tot en met de letter Z. Bijvoorbeeld het artikel aarde en het artikel zee.

Wat is de naam van de samensteller van de encyclopedie?

encyclopedisten = Personen die een encyclopedie samenstellen of assisteren bij het samenstellen. .

Hoeveel delen heeft een encyclopedie?

Encyclopedie in twintig delen. 7e geheel nieuwe druk. Hoofdredactie J.F.

Waar ontstond de Winkler Prins encyclopedie?

De geestelijk vader van deze 16-delige geïllustreerde encyclopedie, de doopsgezinde predikant Anthony Winkler Prins, schreef zijn legendarische encyclopedie tussen 1860 en 1882 in Veendam.

Wat is tirannie WikiKids?

De tirannie is volgens Aristoteles de deviante vorm van de monarchie waarbij de monarch de macht misbruikt. Om hun positie in de staat tegenover de rivaliserende aristocratische families te consolideren, konden zij de steun en de sympathie van de lagere bevolkingsklassen best gebruiken.

Wat is een aanleiding WikiKids?

Actueel is dat wat van toepassing is op het moment, wat nieuwswaarde heeft (“De actuele gebeurtenissen in Tibet geven aanleiding tot grote bezorgdheid”).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven