Hoe worden stickers op appels geplakt?

Hoe worden stickers op appels geplakt?

Fruit etiketten kunnen verschillen qua toepassing per type fruit waar de schil wel of niet eetbaar is. Bijvoorbeeld bij appels ten opzichte van bananen. Maar ook delicaat fruit met een zachtere schil kan voorzien worden van een etiket. Veelal wordt het etiket direct op de schil van het fruit geplakt.

Waarom zitten er stickers op appels?

Stickers op appels zitten er niet voor niets. Aan deze zogenaamde PLU-codes kun je namelijk zien hoe de appels geteeld worden. Zo hebben appels die biologisch geteeld zijn een 5-cijferige code die begint met een 9 of 84. Handig dus, die stickers maar eten kun je ze niet.

Waarom stickers op fruit?

De stickers kunnen je namelijk belangrijke informatie geven over het fruit en de manier waarop het geteeld is. De sticker wordt natuurlijk ten eerste gebruikt om aan te geven van welk merk en soort het fruit is. Zo kunnen zowel de consumenten als de medewerkers van de winkel onderscheid maken tussen al het fruit.

Wat is de afkorting van Plu?

De afkorting PLU staat voor price look-up. Met de code kunnen winkeliers de prijs opvragen en hun voorraad beheren. Een code bestaat uit vier of vijf cijfers. Via de website van de IFPS (International Federation for Produce Standards) kun je opzoeken wat de codes betekenen.

Kan je de sticker op een appel eten?

De sticker is namelijk zo klein, dat die hoeveelheid plastic gewoon door uw lichaam weer naar buiten wordt getransporteerd. Ook de lijm die aan de stickers zit en soms achterblijft op het fruit is niet giftig. Deze wordt namelijk gemaakt van zetmeel, waardoor het helemaal veilig te eten is.

Kun je stickers van een appel eten?

Hoe werkt een plu knop?

De PLU-code bestaat doorgaans uit vier cijfers, soms uit vijf. De basis is een getal van vier cijfers, hetzij in de 3000, hetzij in de 4000. Verder zit in de toewijzing van deze basis geen systeem; ze worden willekeurig toegewezen. PLU-codes van vijf cijfers beginnen ofwel met een 8, ofwel met een 9.

Kun je de sticker op fruit eten?

Deze wordt namelijk gemaakt van zetmeel, waardoor het helemaal veilig te eten is. Daarnaast merkt de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit de fruitstickers zelfs aan als ‘eetbaar’, dit betekent echter niet dat de stickers daadwerkelijk voeding zijn, maar wel dat ze veilig zijn om te eten.

Wat betekent plu op een kassa?

Een price look-up code of PLU-code is een code die op groente en fruit in een winkel kan staan. De code wordt vooral toegepast op producten die in bulk verkocht worden en laat toe elektronisch de prijs te vinden en de voorraad op te volgen.

Wat is de AGF sector?

Aardappelen, groenten en fruit (een veelgebruikte term in de levensmiddelensector)

Wat is een plu?

De afkorting PLU staat in het Engels voor ‘price look-up’. In eerste instantie zijn deze codes voor de caissière, die dit nummer in de kassa ingeeft en zo de juiste prijs boekt. Zo heeft bijvoorbeeld een appelras een bepaalde code, hebben gele bananen weer een andere code dan groene enzovoort.

Is een sticker op een appel eetbaar?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven