Wat doet neupogen?

Wat doet neupogen?

Neupogen werkt door het beenmerg te stimuleren om meer witte bloedcellen aan te maken. Een daling van het aantal witte bloedcellen (neutropenie) kan om verschillende redenen optreden en zorgt ervoor dat uw lichaam minder bekwaam is om infecties te bestrijden.

Hoe snel werkt neupogen?

Kinetische gegevens

V d 150 ml/kg
T 1/2el i.v./s.c. ca. 3½ uur.

Hoe snel werkt Filgrastim?

Filgrastim stimuleert het lichaam om nieuwe witte bloedcellen te maken. Het aantal witte bloedcellen zal binnen twee dagen toenemen. De arts kan dit met bloedonderzoek bepalen. Door de toename van het aantal witte bloedcellen heeft u minder kans op infecties met bacteriën.

Hoe snel werkt Neulasta?

De werking begint meteen. Het duurt meestal 24 uur voordat het aantal witte bloedcellen begint te stijgen. Gebruiksadviezen en -waarschuwingen U krijgt Neulasta® op het dagcentrum mee naar huis. Een verpleegkundige van PreventCare zal de injectie bij u toedienen.

Wat is de belangrijkste functie van witte bloedcellen?

De witte bloedcellen verdedigen ons lichaam tegen infecties. De bloedcellen worden aangemaakt in het beenmerg. Er bestaan verschillende soorten witte bloedcellen.

Wat is Lonquex?

Het wordt gebruikt om infecties met bacteriën te voorkomen bij mensen met een verminderde afweer, zoals na een chemobehandeling bij kanker. U krijgt de injectie vlak onder de huid van uw bovenarm, buik of dij. Meestal krijgt u de injectie ten minste 24 uur na elke chemokuur.

Waarom te weinig witte bloedcellen?

Een tekort aan neutrofielen kan vele oorzaken hebben: acute, milde vormen bij volwassenen zijn meestal het gevolg van geneesmiddelen, en geven doorgaans geen klachten. Het is een frequente bijwerking van geneesmiddelen tegen kanker (chemotherapie) of van middelen die het immuunsysteem onderdrukken (immunosuppressiva).

Wat is Neulasta?

Neulasta is een geneesmiddel dat bij kankerpatiënten wordt gebruikt om te helpen bij neutropenie (lage concentraties neutrofielen, een type witte bloedcellen), wat een vaak voorkomende bijwerking is die patiënten vatbaar kan maken voor infecties.

Wat doen neutrofielen?

Neutrofiele granulocyten (neutrofielen) zijn witte bloedcellen die in de weefsels micro-organismen op- nemen (fagocyteren) en intracellulair doden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven