Waar is Provera voor?

Waar is Provera voor?

Introductie Provera Het speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus. Artsen schrijven dit medicijn in lage sterkte voor bij abnormaal vaginaal bloedverlies, stoornissen tijdens de menstruatiecyclus, menstruatieklachten, endometriose en overgangsklachten.

Is Provera anticonceptie?

Depo-Provera is een oestrogeenvrije anticonceptiemethode die je 12 weken beschermt tegen zwangerschap. Je hoeft daardoor maar één keer in de 3 maanden aan anticonceptie te denken. Je arts dient dit type prikpil via een injectie in je bilspier toe of eventueel in je bovenarm.

Wat is de prik pil?

De prikpil voorkomt dat je zwanger wordt. Het is een prik met 1 hormoon. Je krijgt de prik in de spier van je bil of bovenarm.

Hoe lang duurt het voor de prikpil werkt?

Na de eerste injectie bent u meteen of na 2 weken beschermd tegen zwangerschap. Dat hangt of van het moment waarop u de eerste injectie krijgt. De betrouwbaarheid is zeer groot, als de prikpil op het juiste moment is gebruikt en op de juiste manier is toegediend. De werking houdt minstens 12 weken aan.

Wat doet prikpil met je lichaam?

De prikpil is een vorm van anticonceptie. De naam zegt het al: je laat deze vorm van anticonceptie door je arts toedienen met een prik. Eén injectie is voldoende om je 12 weken tegen zwangerschap de beschermen. Er vindt geen eisprong meer plaats en zaadcellen komen minder goed door het slijm van de baarmoederhals.

Wat gebeurt er als je prikpil vergeet?

De prikpil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de prikpil krijgen, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de prikpil vergeet te nemen, is er wel kans dat je zwanger wordt.

Hoe lang duurt het om zwanger te worden na prikpil?

Je normale vruchtbaarheidsniveau zal terugkeren wanneer het effect van de laatste Depo-Provera-injectie is uitgewerkt. Bij de meeste vrouwen is dat 5 tot 6 maanden na de laatste injectie. Meer dan 80% van de vrouwen wordt zwanger binnen een jaar nadat ze gestopt zijn met de prikpil.

Wat betekent Provera?

Medroxyprogesteronacetaat, het werkzame bestanddeel van Provera, is een stof uit de groep van de hormonen en gerelateerde stoffen. Het behoort tot de progestagenen (stoffen die lijken op het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven