Wie geeft paspoort uit?

Wie geeft paspoort uit?

Sdu biedt diensten op het gebied van beveiliging van informatie en identiteit en produceert onder meer de Nederlandse paspoorten en rijbewijzen en allerlei chipkaarten.

Waar zit de chip in je paspoort?

Een elektronisch reisdocument is een paspoort of identiteitskaart waarin een (onzichtbare) chip zit. Deze chip zit in de identiteitskaart en bij het paspoort in de houderpagina. Dit is de pagina waarop uw persoonsgegevens en foto staan. Op de chip staan uw gegevens, zoals uw foto en uw persoonsgegevens.

Wat is afgiftedatum identiteitskaart?

De ‘Datum van afgifte’ staat op de voorkant van de harde plastic pagina met persoonsgegevens. Is uw paspoort of identiteitskaart afgegeven vóór 1 april 2018 of ná 30 juni 2018? Dan is er niets aan de hand. U kunt uw paspoort of identiteitskaart blijven gebruiken.

Waar staat geboorteplaats op paspoort?

Bij veel officiële formulieren moet dan ook de geboorteplaats en geboortedatum ingevoerd worden; deze worden ook allebei vermeld op het paspoort en rijbewijs. De geboorteplaats van een kind is in Nederland vaak ook de woonplaats van de ouders, omdat veel moeders thuis kunnen bevallen.

Hoe is het paspoort ontstaan?

In 1813 werd er in Nederland een paspoortwet ingevoerd. Daarmee was iedere inwoner van Nederland vrij om binnen de landsgrenzen te reizen, maar zodra ze naar het buitenland wilden, moesten ze een paspoort aanvragen.

Is mijn ID biometrisch?

Het Nederlands biometrisch paspoort is een biometrisch paspoort met een flinterdunne RFID-chip, die wordt aangebracht op een van de pagina’s. Deze draadloze chip bevat onder andere alle gegevens die op de houderspagina staan weergegeven, aangevuld met extra (niet zichtbare) gegevens.

Heeft mijn ID-kaart een chip?

Nederlandse paspoorten en ID-kaarten hebben een NFC-chip. Deze chip zit in de ID-kaart en bij het paspoort in de pagina met uw foto. Op de chip staan de gegevens van uw document, zoals uw naam, uw foto en geboortedatum.

Wat staat er op een identiteitskaart?

In uw paspoort of identiteitskaart (id-kaart) staan persoonsgegevens. Zoals uw achternaam, voornamen en geboortedatum. Uw paspoort of identiteitskaart heeft ook een chip, hierin staan ook 2 van uw vingerafdrukken.

Wat moet zichtbaar zijn op rijbewijs?

Rijbewijs

  • 1 Uw achternaam (moet zichtbaar zijn op de kopie)
  • 2 Uw voornaam en voorletters (moet zichtbaar zijn op de kopie)
  • 3 Uw geboortedatum.
  • 4.a Afgiftedatum van uw rijbewijs.
  • 4.b Einddatum geldigheid van uw rijbewijs (moet zichtbaar zijn op de kopie)
  • 5 Uw rijbewijsnummer (moet zichtbaar zijn op de kopie)

Waar vind ik mijn rijksregisternummer op mijn paspoort?

Op de voorkant staan het land, uw pasfoto en de voornaamste basisgegevens van uw identiteit (naam, geboorteplaats en datum, geslacht en nationaliteit). Op de achterkant staat uw rijksregisternummer en de gemeente waar u uw kaart hebt aangevraagd.

Waarvan is een paspoort gemaakt?

Het paspoort is een boekje waarvan een van de bladen van stevige kunststof is, als een pasje, maar dan groter. Deze bevat de persoonlijke informatie, zowel visueel op een van de zijden, die de houderpagina van het paspoort wordt genoemd, als op een NFC-tag in het blad.

Wat zijn de gegevens in een paspoort?

Gegevens in een paspoort. Het bevat doorgaans: de achternaam van de houder. de voornaam of voornamen van de houder. een pasfoto. geslacht. lengte. geboortedatum en geboorteplaats. een handtekening.

Wat is een Belgisch paspoort?

Een Belgisch paspoort is een document om uw identiteit te bewijzen in de landen waarvoor de Belgische identiteitskaart (eID) niet volstaat. Ook kinderen jonger dan 12 jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kunt u naar alle landen ter wereld reizen, desnoods aangevuld met de vereiste visa.

Is Nederlands paspoort 9?

Elk Nederlands paspoort heeft een uniek documentnummer van 9 karakters: positie 1 en 2 zijn letters, positie 3 t/m 8 zijn letters of cijfers en positie 9 is een cijfer. De letter “O” komt niet voor. Het is wel mogelijk dat het documentnummer het cijfer “0” (nul) bevat.

Hoe lang is het paspoort geldig?

Een regulier Nederlands paspoort is gedurende tien jaar geldig voor volwassenen. Voor personen jonger dan 18 jaar is het paspoort geldig gedurende vijf jaar. Het paspoort is geldig als reisdocument voor alle landen (tenzij anders vermeld in het paspoort).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven