Inhoudsopgave
- 1 Wat is de orde van een reactie?
- 2 Waarom is de reactiesnelheid groter als de concentratie in een oplossing groter is?
- 3 Hoe herken je een Meerstapsreactie?
- 4 Wat kun je zeggen over de reactiesnelheid als bij een aflopende reactie de concentratie van de reactieproducten niet meer toeneemt?
- 5 Waardoor kan reactietijd toenemen?
Wat is de orde van een reactie?
De reactieorde is een begrip uit de chemische kinetiek dat weergeeft tot welke macht de concentraties (of in het geval van gassen: partieeldrukken) van reagentia in de reactiesnelheidsvergelijking moeten worden geheven.
Waarom is de reactiesnelheid groter als de concentratie in een oplossing groter is?
De reactiesnelheid is hoger als de hoeveelheid waterstofchloride per mL oplossing groter is. We noemen dat een verschil in concentratie. De reactiesnelheid wordt groter als de temperatuur hoger wordt, omdat de moleculen dan sneller gaan bewegen en dus vaker (en heftiger) botsen en dus reageren.
Heeft een reactie altijd een snelheid?
Reactiesnelheid definitie De reactiesnelheid wordt steeds gedefinieerd als de verandering van de concentratie van een stof gedurende een bepaalde tijd. Als de tijd steeds korter genomen wordt, bijna nul, dan vind je de reactiesnelheid op een bepaald moment. Een snelheid is altijd positief.
Welke factoren beïnvloeden de reactiesnelheid?
De reactiesnelheid is van een aantal factoren afhankelijk zoals de concentratie en de verdelingsgraad van de stoffen, de temperatuur en de aanwezigheid van een katalysator.
Hoe herken je een Meerstapsreactie?
eenstapsreactie: Een éénstapsreactie is een reactie waarbij de reagentia onmiddellijk in reactieproducten omzetten via een geactiveerd complex. meerstapsreactie: Meerstapsreacties zijn reacties waarbij de reagentia een of meer tussenproducten vormen alvorens om te zetten in de reactieproducten.
Wat kun je zeggen over de reactiesnelheid als bij een aflopende reactie de concentratie van de reactieproducten niet meer toeneemt?
Chemisch evenwicht is een fundamenteel chemisch-fysisch concept dat stelt dat tijdens een chemische reactie de concentraties van zowel reagentia als reactieproducten niet meer veranderen als functie van de tijd. Reacties die geen chemisch evenwicht vertonen worden aflopende reacties genoemd.
Hoe groter de Verdelingsgraad?
De verdelingsgraad: Hoe groter het oppervlak van de stof is, des te meer ruimte is er om te reacties aan te gaan, en de stof zal dus een hogere reactiesnelheid krijgen. De katalysator: een katalysator is een stof die ervoor kan zorgen dat een stof sneller reageert, zonder dat de stof zelf verbruikt wordt.
Hoe bereken je de reactie snelheid?
Met andere woorden de tijd die je nodig hebt tussen wanneer je het gevaar ziet en wanneer je actie onderneemt door op het rempedaal te drukken. Om de reactietijd te berekenen deel je je aantal kilometers door 10 en vermenigvuldig je dan getal met 3. Dus 100 km/u / 10 x 3 = 30 meter.
Waardoor kan reactietijd toenemen?
Als de temperatuur hoger wordt gaan de deeltjes sneller bewegen. Bij meer beweging is de kans op botsing groter. Het aantal botsingen per tijdseenheid zal dan niet alleen toenemen, ook de kracht waarmee deeltjes botsen neemt toe. Door deze twee effecten neemt de reactiesnelheid toe.
https://www.youtube.com/watch?v=amlVPzD4Hm4